Út egy újabb szegedi sikerhez: megújul a Városgazda utca

Harmadik üteméhez érkezett a Szegeden a belterületi gazdasági utak korszerűsítését célzó fejlesztés. Most a Városgazda utcát újítják fel a Bajai úttól a Kereskedő közig.
Bod Péter

2022. július 28. 15:39

Út egy újabb szegedi sikerhez: megújul a Városgazda utca

Három ütemben közel 1,5 milliárd forintot költ a szegedi önkormányzat gazdasági utak fejlesztésére. Eddig két fejlesztési ütemen vannak túl, a Kollégiumi út, valamint a Házgyári út és környékének felújítása után bebizonyosodott, jó döntés a beruházás, mivel több tucat új vállalkozás települt az érintett területekre.

 

A beruházás harmadik ütemének munkálatairól Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester elmondta, a Városgazda utcát 376 méter hosszan és 7 méter szélesen újraaszfaltozza a közbeszerzési eljárásban a nyertes kivitelező, a Colas Út Építőipari Zrt. A Kereskedő köz felőli, meglévő útszakaszt 153 méter hosszan szélesítik, a földutas szakaszt átépítik 6 méter szélesen és 181 méter hosszan.

 

Kerékpárút is készül (Fotók: Iványi Aurél)

 

A Kereskedő köz csatlakozásánál lévő buszforduló átépül körfogalommá – tette hozzá az alpolgármester. A hiányzó szakaszon kiépül a közvilágítás, és kerékpártámaszokat telepítenek. A hiányzó járdák is elkészülnek 677 méter hosszan és 1,5 méter szélesen. 

 

A kétszer egysávos Városgazda sor buszközlekedésre is alkalmas lesz. 

 

A munkálatokkal a tervek szerint 2022. negyedik negyedévének végére készülnek el összesen nettó 228 millió forintért.

 

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind