Uszodaügyben Mihálffy Béla megint elszámolta magát – Nemes István olvasói levele

Szeged KDNP-s képviselője vagy számolni képtelen, vagy igazat nem tud mondani. Egy biztos, amit az uszodáról mond, az egyáltalán nem igaz.
Szeged.hu

2023. január 13. 10:31

Uszodaügyben Mihálffy Béla megint
elszámolta magát – Nemes István olvasói levele

Sosem ment jól a matek, de Mihálffy Béla bejegyzéseit olvasgatva mégis géniusznak érzem magam. Először akkor tűnt föl, hogy a képviselő úr nem ért a számok nyelvén, amikor megpróbálta „megmenteni” az akkor még egyébként működő Tiszavirág uszodát 70 millió forintból, miközben már látszott, hogy a rezsiemelés több milliárd forintos terhet ró a városra. De akkor még azt gondoltam, talán csak elnézte a helyiértéket. 

 

Csakhogy január elején meg kiszámolta ez a lángész, Szeged milyen „jól jár” azzal, hogy az Orbán-kormány elvesz a várostól 3,6 milliárdot és közben odaad rezsi hozzájárulásként 1,3 milliárdot. Szóval úgy látszik, a negatív számokkal sem boldogul, észre sem vette, hogy Szeged nem pénzt kap, hanem éppen pénzt veszít a kormány miatt.

 

Sajnos a képviselő úr az algebrával kapcsolatos hiányosságait jó adag önbizalommal pótolja. Ugyanis arról ír, hogy „csak a városvezetésen múlik az uszoda nyitvatartása” és ennek bizonyításaként ki is teszi újra a fentebb említett két hibásan elvégzett matematikai műveletet.

 

Röhejes? Az, mégsincs kedvem nevetni, mert ez a városunk sorsáról szól.

 

A kormány szűkmarkú rezsihozzájárulása nem talált pénz és végképp nem Mihálffy hozta ide. Az önkormányzatnak be kellett mutatnia egy válságtervet arról, milyen létesítmények bezárásával tudja csökkenteni az energiafelhasználását, ezeknek az intézkedéseknek a feltételével kapjuk vissza a tőlünk elvett pénznek egy töredékét. A többit meg elköltik ugye magunkra, vesznek belőle Vodafone-t meg bombás plakátokat. Szeged válságtervében a többi magyar városhoz hasonlóan az uszoda bezárása is szerepelt. A különbség az, hogy míg a fideszes Debrecenben már a trolibuszok is megálltak, nálunk nemcsak az alapvető szolgáltatások, hanem az országosan egyedülálló szociális háló is zavartalanul működik tovább. Na ez a város vezetésén múlik!

 

És hogy mi az, ami meg egyáltalán nem az önkormányzaton múlik? Az, hogy a kormány olyan előnytelen gázszerződést kötött az oroszokkal, ami miatt most nálunk a legmagasabb a rezsi egész Európában. És az, hogy a járvány kitörése óta évi 10 milliárdot vesz el a kormány Szegedtől. Meg az, hogy Mihálffy Béla az általános iskolában tanult matematikai alapműveletek elvégzésére is képtelen. És igen, az is rajtuk múlik, hogy ma Magyarországon a legtöbb uszodának zárva kell tartania.

 

Persze az is lehet, hogy tévedek, és Mihálffy Béla tud számolni. Akkor viszont egészen egyszerűen hazudik.

 

Nemes István