Ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztek a forradalom hőseire a szőregi diákok

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulójára Szeged városrészeiben is több helyen tartanak megemlékezést. Elsőként Szőregen emlékeztek meg forradalom hőseiről a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai, akik ünnepi műsorral idézték fel a hatvanhat évvel ezelőtt történt eseményeket.
Rafai Gábor

2022. október 21. 12:22

Ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztek a
forradalom hőseire a szőregi diákok

A művelődési ház nagytermében a Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályos tanulói az ünnepi megemlékezés során versekkel, zenés betétekkel idézték meg a forradalom eseményeit: a felkelés kitörésétől annak leveréséig és a szörnyű megtorlásig mutatták be a diákok a magyar történelem egyik legdicsőbb fejezetét. 

 

A műsort követően koszorúzást tartottak a Hősök terén, ahol Avramov András önkormányzati képviselő emlékezett a forradalmárokra:

 

– Büszkének kell lennünk történelmünk ilyen pillanataira. Ezekből meríthetünk erőt és bátorságot, hogy a szabadság, a közösség érdekében együtt vállaljuk a lehetőséget és a felelősséget a jövő formálása érdekében. Ma a hétköznapi hősökre emlékezünk. Azokra, akik felismerve a közösség erejét együtt küzdöttek a változásért, a szabadságért. Példát és lehetőséget mutattak, mutatnak nekünk – mondta Avramov András.

 

Ezt követően Szabó Sándor országgyűlési képviselővel közösen elhelyezték a város koszorúját Szőreg 1956-os mártírjának, Földesi Tibornak emlékművénél.