Ungár Péter: Most nem a véleménykülönbségnek és a vitáknak van ideje, hanem a munkának

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja listavezetője Balogh Judittal beszélgetett a Témában.
Szeged.hu

2022. január 12. 15:04

Ungár Péter: Most nem a véleménykülönbségnek és a vitáknak van ideje, hanem a munkának

Mindenki sejtette ugyan, de kedden hivatalosan is bejelentették, hogy április 3-án tartják az országgyűlési választásokat. 

 

„Már csak 82 nap van hátra a korszakváltásig. 82 nap múlva, április 3-án az Egységben Magyarországért és a civilek szövetsége leváltja Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét” – így kommentálta a választás időpontjának bejelentését az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás. 

 

Ungár Péter, az LMP – Magyarország Zöld Pártja listavezetője Balogh Judittal beszélgetett a Témában.

 

Ungár Péter a keddi adásban azt mondta: az elmúlt két hónapban voltak jó folyamatok az ellenzéken belül. Nehéz a dolguk, mert sokféle szereplőből áll az ellenzék, de náluk soha nem lesz általános jelenség az, ami a Fideszben évek óta tapasztalható, hogy nincsenek viták. 

 

„Most azonban nem a vitáknak és a véleménykülönbségnek van ideje, hanem a munkának”

 

Ungár szerint nem szabad zsákbamacskát árulni: koalíciós kormányzás lesz, ahol előfordulnak majd viták, ami kívánatos, hiszen ha már a kormánypártokon belül vannak viták, akkor azt jelenti, hogy nem csupán egy ember, egy közösség akarata érvényesül.

 

A szociális ágazatban dolgozókról az LMP listavezetője elmondta: a kormánynak kötelessége lenne legalább a minimálbért kifizetni a hozzátartozóikat otthon ápolóknak. A párt a felülvizsgálati rendszer teljes átalakítását javasolják, ezzel sok tortúrát megspórolnának az érintetteknek.