Unalom, de nem a meccs végén! Szenegál–Hollandia 0–2 (0–0)

Hollandia hozta a nem is annyira kötelező győzelmet a masszív Szenegállal szemben.
Cservenák Zoltán

2022. november 21. 20:01

Unalom, de nem a meccs végén! Szenegál–Hollandia 0–2 (0–0)

Andries Noppert megmérettetett és nem találtatott könnyűnek: a fiatal holland kapus első mérkőzését játszott a holland válogatottban, épp a világbajnokságon. A holland szövetségi kapitánytól, Louis van Gaaltól nem áll távol az ilyesmi, és ez a bátor húzása most is bejött.

 

A mérkőzés elején leginkább Gakpo, a PSV Eindhoven támadója volt aktív, de a 19. percben jött az első igazi helyzet: Berghuis passzolt Frenkie de Jongnak, aki azonban nagy helyzetben inkább cselbe bonyolódott az ötös vonalánál. Jött Kouyaté és tisztázott.

 

Ezután többnyire fölé és mellé lőtt távolabbi lehetőségecskék törték meg a dögunalmat a pályán, mindössze egy kapura guruló labdát lehetett feljegyezni. A második félidő elején tovább szundikáltak a csapatok, igazi 0–0-ás hangulata volt a meccsnek. Az 52. percben Van Dijk fejelhetett az ötösről egy szöglet után, de a próbálkozása fölé szállt.  

 

Néhány perccel később Diatta veszélyeztetett, de ő is a kapu fölé lőtt. A 65. percben már komolyabb lövést eresztett meg Dia, 10 méterről a bal alsót célozta, de Noppert odaért.

 

A 73. percben újabb bravúrt mutatott be a holland kapus: Gueye 15-ről bombázott, de Noppert védett. A hollandoknak nagyon nem ment, szenvedés volt nekik a meccs. Jött is a kettős csere: Bergwijn helyett Klaassen, Berghuis helyett Koopmeiners érkezett.

 

A 86. percben aztán jött Gakpo és lenyugtatta egész Hollandiát. Frenkie de Jong, ha már pályán maradhatott gyönyörűen beívelt az ötös környékére, a szenegáli kapus a rokonok elé jöhetett ki, mert a labdát nem érte el, ellentétben Gakpóval, aki szépen fejelt a kapuba. Mesteri gól volt, 0–1.

Elkövetők: de Jong és Gakpo

 

Szenegál nem adta fel, a 64 percig unalmas meccs ekkor már 20 perce jó volt. Gueye lőtt laposan, Noppert azonban nem hagyta, hogy az afrikaiak kiegyenlítsenek, védett. És ha már védett a holland kapus, lőttek még egy gólt a társai: 

 

a hosszabbítás végén, a 99. percben Depay a tizenhatoson kívülről zúdított egy bombát Mendy kapujára, a szenegáli kiütötte ugyan a labdát, de pont az arra járó Klaassen elé, aki nem hibázott és beverte a kipattanót, 0–2.

 

Az A csoport 1. fordulójának másik mérkőzésén:

 

Az A csoport állása:

 

  1. Ecuador 3 pont,
  2. Hollandia 3 pont,
  3. Katar 0 pont,
  4. Szenegál 0 pont.

 

(Fotó: FIFA)