Ukrán menekült gyerekeknek indul ruhagyűjtés a szegedi óvodákban és bölcsődékben

Botka László polgármester kezdeményezésére a szegedi önkormányzat további segítséget nyújt az orosz–ukrán háború menekültjeinek.
Kovács M. Norbert

2022. március 01. 13:26

Ukrán menekült gyerekeknek indul ruhagyűjtés a szegedi óvodákban és bölcsődékben

Több ezer ukrán gyerek érkezett Magyarországra, akiknek ruhagyűjtést szervez az önkormányzat a Szegedi Óvodák és Bölcsődék Igazgatóságával együttműködve a 45 önkormányzati óvodában és a 15 önkormányzati bölcsődében.

 

Az önkormányzat kéri a szegedi szülőket, hogy a feleslegessé vált, de még használható gyerekruhákat adják le az elkövetkező napokban a szegedi óvodák és bölcsődék gyűjtőhelyein.

 

Botka László polgármester tegnap jelentette be, hogy a szegedi önkormányzat pénzadománnyal is segít az ukrajnai menekülteknek. Az önkormányzat pénzadomány gyűjtésébe kezdett március 11-éig.

 

A segíteni akarók a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlaszámára fizethetnek be pénzadományt. Számlaszám: 12067008-00105206-00100009

 

A korábbi gyakorlatnak megfelelően az ilyen felajánlásoknál a szegediek által összeadott pénzt megduplázza Szeged város önkormányzata, és eljuttatja a pénzadományt a menekülteket támogató szervezeteknek.

 

Címlapon

mutasd mind