Ukrajna szerint 10 orosz rakétacsapásból 7 polgári célpontot talál el, és ezt szándékosan teszik Putyinék

Tény, hogy két dolog lehetséges: kifejezetten rosszul céloznak az oroszok, vagy szándékosan lakóházakat lőnek. Dnyipróban hárman meghaltak egy rakétatámadásban.
Cservenák Zoltán

2022. július 16. 01:33

Ukrajna szerint 10 orosz rakétacsapásból 7 polgári célpontot talál el, és ezt szándékosan teszik Putyinék

Az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz rakétatámadások 70 százalékát szándékosan „békés” ukrán városok ellen intézik, miután a közelmúltban több településre is lecsaptak, köztük Vinnicjára, és annak zsúfolt városközpontjára, ahol ahol 23 ember, köztük három gyerek halt meg.

 

Olekszandr Motuzianyik, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője az Ukrinform által idézett nyilatkozatában elmondta: 

 

„A tegnapi alattomos, bűnös rakétatámadás egy békés ukrajnai város központja ellen egy újabb tény az Oroszország által Ukrajna elleni teljesen bebizonyított népirtásról. Ez az ukránok mint nemzet kiirtása, ez egy kísérlet az ukránok szellemének megtörésére és ellenállásuk szintjének csökkentésére. Az orosz erők támadásainak mindössze 30 százaléka irányult katonai célpontokra, a többi pedig olyan békés városok ellen irányult, mint Mariupol, Zaporizzsja és Mikolajiv. Oroszországot »terrorista államként« kell elismerni”.

 

Dnyiprót is lőtték az oroszok, három halott

Legalább három ember meghalt és 15-en megsérültek egy rakétatámadásban pénteken Dnyipróban, Ukrajna negyedik legnagyobb városában. A rakéták egy ipari üzeme és a mellette lévő forgalmas utcát találtak el – közölte Valentyin Rezincsenko regionális kormányzó.

 

Támadják az ukrajnai orosz katonai központokat az ukránok

Az ukrán erők által indított rakétacsapások több mint 30 orosz katonai logisztikai központot semmisítettek meg az elmúlt hetekben, és jelentősen csökkentették Oroszország támadási potenciálját – közölte pénteken az ukrán védelmi minisztérium szóvivője. Olekszandr Motuzianyik hangsúlyozta, az amerikai HIMARS rakétarendszerek szerepét. Ezek egyikük azoknak a nagy hatótávolságú fegyvereknek, amiket a Nyugat szállít Ukrajnának az orosz erők elleni harchoz.

 

Újabb rakétakilövőket kap Ukrajna

M270 nagy hatótávolságú többszörös rakétakilövő rendszerek érkeztek Ukrajnába – jelentette be pénteken az ukrán védelmi miniszter. „Jó társaságai lesznek a HIMARS-nak a csatatéren. Köszönjük partnereinknek. Nincs kegyelem az ellenségnek” – mondta Olekszij Reznyikov.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind