Újraindult a vonatközlekedés Szentes és Hódmezővásárhely között

Újraindult a vonatközlekedés szerda reggel Szentes és Hódmezővásárhely között, ahol előző nap öt halálos áldozattal járó baleset történt Mindszent határában egy vasúti átjárónál - közölte a Mávinform.
Vass Imre

2022. április 06. 08:36

Újraindult a vonatközlekedés Szentes és Hódmezővásárhely
között

A közlemény szerint kedden késő estére vasúti daruval visszaemelték a sínekre a baleset miatt felborult motorkocsit, majd elvontatták a helyszínről. A balesetben megrongálódott pályarészt járhatóvá tették, a végleges helyreállításig még sebességkorlátozás lesz érvényes az érintett szakaszon.

 

Kedden reggel a Kiskunfélegyházáról 5.34-kor Hódmezővásárhelyre elindult személyvonat 6.50-kor Mindszenten, a Déli úti vasúti átjáróban egy kisteherautóval ütközött össze, a motorkocsi kisiklott és felborult. A gépjárműben heten utaztak, közülük öten a helyszínen meghaltak, ketten súlyosan megsérültek. A vonaton 12 utas tartózkodott, mindannyian megsérültek.

 

 

A baleset bekövetkezésekor a fénysorompó jól működött, a teherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.

 

Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője kedden a helyszínen elmondta, az anyagi kár meghaladhatja a 100 millió forintot, a motorvonatot selejtezni kell.