Újrafestik Szeged útjait: a zebrákkal, a csomóponti jelekkel, a kerékpáros átvezetésekkel, a gyalogos és kerékpáros piktogramokkal és a hosszirányú kerékpárutakkal kezdtek

Lassan egy hónapja, hogy elkezdődött a burkolati jelek festése. Erre 30 millió forintot fordít a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Jelenleg több helyszínen is dolgoznak a szakemberek.

2020. április 21. 17:59

A festési munkákat nagyban befolyásolja a hőmérséklet: 10 fok fölött tudnak csak dolgozni. Ezért most még napközben dolgoznak a szakemberek, a járvány miatti kijárási korlátozások következtében sokkal kisebb a forgalom, így ez nem okoz nagyobb problémát.

„A későbbiekben a munkák 65–70 százalékát inkább éjszaka végezzük” – tette hozzá Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója, aki azt is elmondta,

jelenleg a gyalogátkelőhelyek, a csomóponti jelek, a kerékpáros átvezetések, a gyalogos és kerékpáros piktogramok és hosszirányú kerékpárutak festése zajlik.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél és Szabó Luca galériáját!

Szeged napjáig pedig a belvárosi rész további felfestéseit végzik el.

A munkát közbeszerzési eljáráson a Medivia Kft nyerte. A cégnek jelenleg négy csapata dolgozik városszerte.

Eddig az útburkolati jelek festésére bruttó négymillió forintot költött el a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.