Újra a 100 legjobb magyar étterem között a szegedi Alkimista!

A TOP 100 magyar étterem között szerepel a Dining Guide 2022-es étteremkalauzában a szegedi Alkimista. A séf azt mondta, ahol csak jár, tolja Szegedet, mert imádja a várost.
Szabó C. Szilárd

2022. május 24. 18:53

Újra a 100 legjobb magyar étterem között a szegedi Alkimista!

„Nagy öröm nekünk és reméljük Szegednek is”

 

 – írta a séf és étterem-tulajdonos Katkó Krisztina az Alkimista Kulináris Műhely közösségi oldalán. A szegedi vacsoraétterem tavalyelőtt került be a Dining Guide étteremkalauzában az ország száz legjobb étterme közé, és azóta masszívan tartja a helyét. 

 

A 2022-es kiadványban is ott vannak a húsz legjobb vidéki étterem között.

 

„Megőriztük vezető pozíciónkat a dél-alföldi régióban, de aminek az országos figyelem mellett mégis a legjobban örülünk az a helyi alapanyagért és főzési metódusokért tett erőfeszítéseink jutalma: az ország 7 legjobb magyar progresszív konyhát vivő étteremének egyike az Alkimista, és nem is akármilyen társaságban!” 

 

– írta a pályaelhagyó újságíróból gasztronómiai szakemberré avanzsált Katkó Krisztina, akivel egykoron kollégák voltunk a Délmagyarországnál.

 

És valóban! Hogy ki van még a TOP 7-ben az Alkimista mellett?

  • A Laurel Budapest,
  • az őriszentpéteri Pajta Étterem,
  • a budaörsi Rutin Gasztrolubickoló,
  • a budapesti Salt,
  • Stand és
  • Szaletly étterem.

 

Amikor először bekerült az Alkimista a TOP 100-ba, azt mondta lapunknak Katkó Krisztina: 

 

„Picik vagyunk, de erősek. Szegedet szeretem. Az étterem és a saját nevem is szinte összeforrt a városéval: máshol mi a »kis szegediek« vagyunk. Ennek megfelelően, az apró lehetőségek szerint tolni, emelni, nyomni fogom Szegedet mindenütt, ahol csak járok.”

 

Az Alkimista apró, 16 férőhelyes vacsoraétterem Szeged műemléki szívébe rejtve. A régióban egyedülálló, 7–9–11 fogásos degusztációs vacsorák, a független szabadkonyha és séf által vezetett esték azok, amelyek egyedivé teszik a szegedi kulináris műhelyt.

Címlapon

mutasd mind