Ujhelyi István szerint ez volt az Orbán-terv: előre provokáltak a homofóbtörvénnyel

A szocialista európai parlamenti képviselő úgy látja, a homofób „gyermekvédelmi” törvény és a köré épített eszement propaganda kizárólag amiatt született, hogy hivatkozást adjon a kormányzati hisztihez és hazudozáshoz a jogállamisági eljárások kapcsán.
Kékes Viktória

2022. február 21. 13:15

Ujhelyi István szerint ez volt az Orbán-terv: előre provokáltak a homofóbtörvénnyel

Aktuális nyílt levelében Ujhelyi  kronológiai sorrendben veszi sorba azokat az eseményeket, amelyek a Fidesz „gyermekvédelmi” törvényének elfogadásához és a jogállamisági mechanizmus elindítását lehetővé tévő bírósági ítélethez vezettek. 

 

Az európai parlamenti képviselő szerint a helyzet egyértelmű:

 

A Fidesz tudatosan, kizárólag a jogállamisági eljárás miatti vállalhatatlan botrány elterelő hadművelete miatt írta bele a vonatkozó törvénybe a homoszexualitás bemutatásának tiltását, vagy az addig sehol, semmilyen módon fel nem merült és a közbeszédben minimálisan sem jelenlévő „kiskorú nemváltoztató műtétek” propagálását. A Fidesznek sietőssé vált a dolog, fel kellett építeni a propagandát, fel kellett hergelni a tömegeket, el kellett ültetni az új kampánytémát a fejekben, ehhez pedig idő kellett, ami a felgyorsított eljárás miatt egyre szűkebbé vált. 

 

Ujhelyi szerint kezdetektől ez volt az Orbán-terv: provokációval elleplezni, hogy a magyar kormány ellopja az uniós forrásokat. Szerinte az áprilisi választás a 15 ezer milliárd forintnyi uniós támogatás sorsáról is szól majd:

 

Ha egy tisztességes, átláthatóan és becsületesen működő kormányunk lesz áprilistól, akkor ezek a források lehívhatóak lesznek. Ha folytatódik az állami korrupció, a közpénz-habzsolás és az európai értékek semmibevétele, akkor ezek a pénzek befagynak. Erről szól a választás áprilisban, ennek a 15 ezermilliárd forintnak a sorsáról. A Fidesz válasza erre a nemváltoztató műtét. A miénk a NER-változtató műtét.

 

 

Ujhelyi István 2014-ben, Orbán Viktor, az illiberális demokráciáról tartott tusványosi beszéde után döntött úgy, hogy hetente tájékoztatja a magyar közvéleményt a „rezsim bűneiről”.