Ujhelyi István: Az összes ellenzéki párt egy szűk elitnek politizál

Megpályázza pártja társelnöki posztját, egyúttal azt ígéri, megválasztása esetén nemcsak nevében újítja meg az MSZP-t. Hisz abban, hogy ez sikerülni fog, ha ismét emberközelivé teszik a politikát.
Kékes Viktória

2022. május 09. 10:20

Ujhelyi István: Az összes ellenzéki párt egy szűk elitnek politizál

Interjút adott a Népszavának Ujhelyi István. A szocialisták EP-képviselője arról beszélt, hogy a választási vereség óta folyamatosan fogadóórákat tart, ahol szívesen látja a kormánypárti szavazókat is.

 

„Szeretném megérteni – meg kell értenem –, hogy közel 3 millió ember miért szavazott a kormányra”.

 

Azt mondja, érdekes beszélgetések alakulnak ki, amikből ő azt szűrte le, hogy

 

„Az orbánozásból csak annyi jut el a választókhoz, hogy mi ellenségei vagyunk a kormánynak, de nem tudunk alternatívát felmutatni”.

 

Ujhelyi hisz abban, hogy amennyiben sikerülne az ellenzéknek megújulnia – ehhez szerinte az emberközeliséget kell visszahozni a politikai hétköznapokba –, akkor sok fideszes szavazó elhozható a kormánytábortól.

 

A szocialista politikus megerősítette, hogy elindul pártja társelnöki posztjáért, de nemcsak a cégért akarja megváltoztatni, „a boltban is rendet akar tenni”. Megválasztása esetén is marad EP-képviselő, hiszen

 

„Talán a legtöbb önálló akcióval és a leginkább aktív hazai jelenléttel bíró EP-képviselő voltam az elmúlt hét évben. Nem tűntem el. A nemzetközi kapcsolatrendszeremet is meg akarom tartani, hiszen ez elengedhetetlenül fontos egy újjászülető szociáldemokrata párt jövője szempontjából. Két év múlva EP-választás, annak sikere az én felelősségem is. Ha társelnök leszek, akkor eggyel több súlyt veszek a nyakamba”.