Ujhelyi István: Akció-thrillerként akarták vetíteni az Elkúrtukat Brüsszelben, a mozi értesült róla, hogy propagandafilm, majdnem botrány is lett belőle

Végül csak levetítették, de csak a kötelezően odavezényeltek ültek a nézőtéren, meg Csongrád-Csanád megye díszpolgára, Deutsch Tamás.
Garai Szakács László

2021. november 10. 22:04

Ujhelyi István: Akció-thrillerként
akarták vetíteni az Elkúrtukat Brüsszelben, a mozi értesült
róla, hogy propagandafilm, majdnem botrány is lett belőle

A Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorának volt a vendége szerdán Ujhelyi István, Szeged EP-képviselője. A politikussal Balogh Judit hírigazgató Márki-Zay Péter brüsszeli látogatásáról beszélgetett, aki azt is megemlítette ennek kapcsán, hogy amíg az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjére bemutatkozó előadására nagyon sokan kíváncsiak voltak, addig az Elkúrtuk című filmre alig mentek el, sőt, majdnem botrány lett a vetítésből:

 

„Több, mint kétszázan zsúfolódtunk össze Brüsszelben egy hotelnek a halljában. Én nem emlékszem ilyenre, és mindenki más is azt mondta, nem emlékszik olyanra, hogy ennyi magyar összejött volna egy politikai eseményre. Ezzel párhuzamosan bemutattak egy hazug filmet Brüsszelben, ahol a Fidesz alkalmazottain, a nagykövetség odaküldött emberein és Deutsch Tamáson kívül nem nagyon jelent meg senki” – mondta Ujhelyi István, aki eztán arról is beszélt, hogy információik szerint a mozinak elfelejtették mondani a mozinak, hogy ez valójában egy politikai esemény lesz, és a mozi az utolsó nap le is akarta mondani a vetítést, mert úgy ítélték meg, hogy átverték őket.

 

„Annyit mondtak, hogy egy magyar akció-thriller lesz bemutatva.”

 

Ujhelyi hozzátette, emberemlékezet óta nem tudnak arról Brüsszelben, hogy egy tizenkét éve hatalmon lévő párt egy propagandafilmet angol felirattal akarnak bemutatni nemzetközi vendégeknek úgy, hogy ehhez közben állófogadást is szerveznek a magyar adófizetők pénzéből:

 

– Ez több, mint szégyen, ehhez képest gyűltünk mi össze, magyarok egy másik helyen, akik hitet tettünk amellett, hogy megváltoztatjuk ezt az országot – mondta Szeged EP-képviselője.

 

Nézzék meg a beszélgetésrészletet!