Újból róhatjuk a köröket vasárnap: jön a Futókörök Napja

Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját vasárnap, amelynek keretében idén már országszerte huszonöt helyszínen húznak futócipőt. Szeged idén is csatlakozott az akcióhoz, a résztvevők a vértói futópályán teljesíthetik a távot, amellyel nemcsak dicsőséget szereznek, hanem akár jutalomban is részesülhetnek.
Rafai Gábor

2023. május 20. 18:35

Újból róhatjuk a
köröket vasárnap: jön a Futókörök Napja

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi két évben több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért program támogatásával. Vasárnap ezek a futókörök várják a mozogni vágyókat.

 

A Futókörök Napjának célja, hogy a lakosság megismerje a rendelkezésre álló pályákat és szabadban sportolás örömét. Ennek ösztönzésére gyűjtik szombaton a köröket a részvevők városok futói, a legtöbb kilométert összegyűjtőket megjutalmazzák. 

 

Helyszínenként a három legtöbbet futót 25 ezer, 15 ezer és 10 ezer forint értékű sporteszköz vásárlási utalvánnyal díjazzák.

 

  • Valamennyi helyszínen kizárólag sorszámmal ellátott chip viselésével lehet részt venni az országos eseményen.
  • A verseny ideje alatt egy futó ugyanazon a helyszínen többször is rajthoz állhat, a megtett körei pedig a nap végén összeadódnak majd.
  • A Futókörök Napján a részvétel ingyenes, nevezni pedig kizárólag a versenyhelyszíneken lehet.

 

Az esemény időpontja: 

május 21., vasárnap délelőtt 9-től 17 óráig

 

Nevezés: ingyenes, kizárólag a verseny helyszínén, 8 órától délután háromnegyed 5-ig

 

Helyszín: Vértó, ezer négyzetméteres rekortán futópálya