Újabb országos toplistára került fel a Reök-palotában rendezett Moldovan-tárlat

Nagy szakmai sikereket ért el a Reök-palota tavaly nyári, különleges kiállítása. A Virgilius Moldovan monumentális szobraiból rendezett tárlat egyre több toplistára kerül fel: most a mutargy.com sorolta előkelő helyre.

2019. február 06. 09:36

Újabb országos toplistára került fel a Reök-palotában rendezett Moldovan-tárlat

A Virgilius Moldovan óriási szobraiból álló Looking for identity című kiállítást, amit tavaly július 12-től augusztus 31-ig járhattak be a REÖK-be a látogatók, a legfinomabban úgy lehetne jellemezni, hogy „szokatlan” – talán ezért is vonta magára a kritikusok figyelmét.

A Bécsben élő kortárs román szobrászművész egyedi, szilikont használó technikájának, valamint a művész nagyszerű szakmai tudásának köszönhetően az alkotásai meghökkentően életszerűek, tökéletlenségükkel emberiek.

A számos művészeti ágra, így a képzőművészetre is nagy figyelmet fordító kulter.hu január közepén a 2018-as év tíz legemlékezetesebb időszaki tárlata közé sorolta Moldovan REÖK-ben rendezett kiállítását.

Most a mutargy.com listáján kiemelték, hogy „a Looking for identity alkotásai különösen jól tudtak érvényesülni a szellős elrendezésnek köszönhetően”. Felhívták a figyelmet Moldovan különleges technikájára is:„a szilikonszobrok halvány bőrén még az átütő erek is látszódtak: ez a szokatlan nyerseség egyszerre volt meghökkentő és megkapó a néző számára.”

A kétszeres szakmai kiemelés „tulajdonképpen egy ajándék”, fogalmazta meg a Regionális Összművészeti Központ igazgatója, Herczeg Tamás:

– Megerősít bennünket abban, hogy az elmúlt bő egy évtized munkája és kísérletei oda vezettek, hogy egy országosan elfogadott és fontos hellyé vált a REÖK.

A palotában jelenleg is egy nagyszabású, életmű jellegű kiállításra készülnek: február 28-án nyílik meg Aknay János Égi és földi geometria című tárlata.

A kétszintes kiállítás több mint kétszáz alkotást foglal majd magába, amelyek végigvezetik a látogatót a Kossuth-díjas művész valamennyi korszakán.

rag

Címlapon

mutasd mind