Újabb nyugdíjemelés, elégedetlen benzinkutasok, autósballagás – Szegedi Híradó, 2022. április 28-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Vass Imre

2022. április 28. 19:00

Újabb nyugdíjemelés, elégedetlen benzinkutasok, autósballagás – Szegedi Híradó, 2022. április 28-án

A szerkesztő a következő témákat ajánlja a mai híradóból:

 

  • "Van neked egy lányod, annak lehet szép élete, meg nem is annyira" – így fenyegette meg Mártély most lemondott független polgármesterét egy helyi fideszes aktivista. Putz Anita szerint az ügy mögött Lázár János áll, aki nem tudja megbocsátani neki, hogy Márki-Zay Pétert támogatta a kampányban. A helyi Fidesz sajtófőnöke szerint ez hazugság, de nyilatkozni nem akart. A mártélyi képviselőtestület tegnap oszlatta fel magát, miután négy képviselő megpuccsolta a független polgármestert.

 

  • Már a MOL elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt is azt állítja „sokáig nem lehet fenntartani a 480 forintos üzemanyagárakat, mert elfogynak az erőforrások.” A kormány szerint viszont az intézkedés bevált, ezért júliusig biztosan marad. A kisebb benzinkutakat tömörítő szövetség úgy látja, májusban akár több száz üzemanyagtöltő állomás is bezárhat a folyamatos veszteség miatt.

 

  • Több mint 200-an búcsúztak rendhagyó módon iskolájuktól csütörtökön reggel. A Csonka János Technikumban autószerelőket, karosszérialakatosokat és járműfényezőket is képeznek, ezért ők autós ballagást szerveznek három éve. A végzősök rendőri biztosítás mellett járták végig Szeged utcáit a félszáz autóból álló konvojjal.

 

Ez még csak három izgalmas téma, az egész adást itt is megnézhetik: