Újabb informatikai cég telepszik le Szegeden: már keresik a munkatársaikat

Új IT fejlesztő és szolgáltató központot hoz létre jövő év elején Szegeden az üzleti informatikai megoldásokat nyújtó Cosmo Consult Csoport magyar leányvállalata. A szegedi bővülést Debrecenben jelentették be, ahol szintén irodát nyit a társaság. A két megyeszékhelyen ötven szakembert foglalkoztatnak induláskor.

2021. szeptember 27. 12:33

Újabb informatikai cég telepszik le Szegeden: már keresik a munkatársaikat

A Németországban 1996-ban alapított Cosmo Consult a világ egyik vezető, vállalatok digitális transzformációját hivatalos Microsoft partnerként támogató IT vállalata.

A huszonöt éves cég ma már a világ tizenhat országában aktív, több mint húsz éve a magyar piacon is.  Jelenleg világszerte négyezer ügyfele és ezerkétszáz munkatársa van.

A társaság nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ügyfelei az egész világon elérjék a Microsoft által biztosított legújabb technológiai újításokat.

A Cosmo Consult által világszerte forgalmazott vállalatirányítási rendszerek és üzleti informatikai megoldások a technológiai fejlődés és a felhős megoldások elterjedésének köszönhetően jelentősen átalakultak. Annak érdekében, hogy a cégcsoport magas szinten biztosítani tudja ügyfeleinek a legmodernebb megoldásokat a vállalat Magyarországon bővíti kapacitásait, ezért Debrecenben és Szegeden hozza létre új IT fejlesztő és szolgáltató központját.

A cég új irodáiban felsőfokú, vagy középszintű végzettséggel rendelkező IT fejlesztőknek, és informatikai szakembereknek teremt új munkalehetőséget.

A Cosmo Consult hazai leánya tavaly közel kétmilliárd forintos nettó árbevételt ért el, a cég jelenleg mintegy 130 magasan képzett IT szakembert foglalkoztat budapesti és soproni irodájában.

– Országos lefedettség kiépítésére törekszünk Magyarországon is, így kiemelten fontos volt, hogy Budapest és Sopron mellett, Szegeden és Debrecenben is rendelkezzünk irodával. Biztosak vagyunk benne, hogy az újonnan érkező ötven kollégának olyan környezetet tudunk biztosítani, ahol az innováció és a legújabb technológiák használata a mindennapi munka része lesz – mondta Polocz Anett, a cég magyarországi ügyvezetője.

A tervek szerint a Cosmo Consult debreceni irodáját a napokban, szegedi egységét várhatóan jövő év elején nyitja meg, de már keresnek szakembereket a szegedi munkahelyre is.

Többek között projektmenedzsert felsőfokú képesítéssel, valamint ERP konzulenseket logisztikai, pénzügy és termelési területekre.

rag