Újabb gyanús luxusingatlanra bukkantak Rogán Antal kabinetfőnökének családjánál

Nagy Ádám édesapja a propagandaminiszter előző otthonának és balatonlellei nyaralójának is tulajdonosa, valamint egy háromszintes, úszómedencés mártonhegyi házat is birtokol az egyik cégén keresztül. Az egyelőre rejtély Nagy Andrásnak miből futotta ilyen impozáns ingatlanvagyonra, cégei bevételei ugyanis nem termeltek elegendő pénzt ilyen komoly befektetésekre.
Kékes Viktória

2022. február 09. 10:16

Újabb gyanús luxusingatlanra bukkantak Rogán Antal kabinetfőnökének családjánál

A 24.hu derítette ki, hogy Rogán Antal kabinetfőnökének az édesapja, Nagy András újabb luxusingatlan tulajdonosa lett. Ezúttal egy háromszintes, úszómedencés budai villa került Nagy András birtokába, aki már egy II. kerületi luxuslakást és a Rogán család balatonlellei nyaralóját is megvásárolta a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjétől. 

 

A kérdés csak az, miből. A 24.hu megnézte Nagy cégeinek bevételét, és arra a következtetésre jutott, hogy azokból még a Rogán-Gaál Cecíliától megvásárolt lellei nyaralóra sem futotta volna. Ráadásul Nagy hivatalosan még mindig abban az Aranykéz utcai lakásban lakik, ahol Habony Árpádnak is van egy lakása. 

 

A legújabb szerzeményt, a mártonhegyi luxusvillát ráadásul egy olyan cégén keresztül várásolta meg, amely évek óta veszteséges. Az ingatlan értéke elérheti az egymilliárd forintot. A 24.hu úgy tudja, a háromszintes, uszómedencés lakást Nagy Ádám (Rogán kabinetfőnöke) és családja használja. Ő legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a Völner-ügy kulcsfigurája, Schadl György elintézte neki, hogy még csak meg se kelljen jelennie a vizsgáin a pécsi jogi karon. 

 

A lap megkeresésére azonban sem Nagy András, sem Nagy Ádám nem reagált, helyette egy ügyvéd, Kovátsits László jelentkezett, aki arra hivatkozva utasította el a válaszadást, hogy az érintettek nem közszereplők. Ez az érvelés azonban a propagandaminiszter kabinetfőnöke esetén nyilvánvalóan nem igaz, hiszen Nagy Ádám a minisztériumi munkája mellett számos fontos, állami pozíciót is ellát. (Tagja volt pl. a Hungaroring Sport Zrt. igazgatóságának, majd az Antenna Hungária igazgatóságában és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságában is dolgozott.)

 

Nem ritka egyébként a megmagyarázhatatlan vagyongyarapodás Rogán Antal környezetében. Utódjáról, az V. kerületi polgármesterről tavaly szeptemberben az derült ki, hogy bevételei nem finanszírozhatják földvásárlásait. Szentgyörgyvölgyi Péter mára a Margitsziget kétharmadának megfelelő, közel 60 hektárnyi területet birtokol összesen.