Majdnem 50 millióért vett ingatlant Rogán Antal utódja, de elintézte, hogy ne kelljen beleírni a vagyonnyilatkozatába

Szentgyörgyvölgyi Péter tavaly júniusban vásárolt egy I. kerületi lakást az államtól, majd kevesebb mint hat hónapon belül odaadta ajándékba az apjának, így nem kellett feltüntetnie vagyonnyilatkozatában sem. Nem ez az első eset, hogy az V. kerületi polgármester trükközik a vagyonával.
Kékes Viktória

2022. február 14. 12:58

Majdnem 50 millióért vett ingatlant Rogán Antal utódja, de elintézte, hogy ne kelljen beleírni a vagyonnyilatkozatába

Az I. kerületben található, 49 négyzetméteres ingatlanhoz tartozik egy 7 négyzetméteres pincerekesz és egy 15 négyzetméteres kocsitároló is. Az üresen álló lakás kikiáltási ára 40 millió 700 ezer forint volt, a győztes ajánlat pedig – tíz napig tartó licit után – 48 millió 500 ezer forint lett – írja az rtl.hu.

 

Most jön a csavar: a földhivatali papírok szerint az ingatlan tavaly június 29-én került a polgármester nevére, de december 16-án el is ajándékozta azt az apjának, akit szintén Szentgyörgyvölgyi Péternek hívnak. Ezzel pedig azt is megoldotta, hogy azt ne kelljen feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában. 

 

Az rtl.hu megkereste az V. kerületi polgármestert az iránt érdeklődve, miért adta tovább az ingatlant kevesebb mint fél év alatt közeli rokonának, valamint, hogy vajon miért nem az apja vett részt a liciten, ha végül hozzá került az ingatlan. A kerületi sajtóosztály ezt a választ küldte a megkeresésre:

 

az online árverés adta keretek miatt döntött a család úgy, hogy az ifjabb Szentgyörgyvölgyi Péter licitál, majd ajándékozással rendezték egymás közt a tulajdonviszonyokat. Az ingatlan vásárlására családi befektetésként tekintettek, és megerősítették, hogy a hitel fedezetéül egy másik ingatlan szolgál. 

 

Nem ez az első gyanús ügy Rogán Antal utódja körül. Tavaly a 24.hu vette észre, hogy Szentgyörgyvölgyi úgy duplázta meg bakonybéli földbirtokait, hogy arra – vagyonnyilatkozata alapján legalábbis – nem volt elegendő pénze. A birtokán ráadásul áll egy panzió – ami uniós támogatást is kapott a Kisfaludy-programból –, amit a mostanihoz hasonló trükkel vett ki a bevallási kötelezettség alól: hivatalosan egy gyermekkori barátja a tulajdonosa.