Újabb bizonyíték arra, kirobbanó formában van Szeged gazdasága: több mint 1 milliárd forintos beruházás a Szeplastnál

Kétszeresére bővítette termelési kapacitását az elsősorban PVC-granulátumokat és -porkeverékeket gyártó cég.

2019. július 13. 09:12

Újabb bizonyíték arra, kirobbanó formában van Szeged gazdasága: több mint 1 milliárd forintos beruházás a Szeplastnál

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a fejlesztés megvalósítását csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatás segítette.

A cég új automata alapanyag-bemérő és adagoló rendszert, két hideg-meleg keverőt és két extrudert helyezett üzembe, amelyek optimalizált és költséghatékony gyártási, ellenőrzési és kiszolgálási folyamat bevezetését teszik lehetővé. Az eszközök a legmodernebb, legkorszerűbb technológiát képviselik, amelyek segítségével magasabb színvonalon és modernebb eljárással végezheti a vállalkozás főtevékenységét. A fejlesztés célja nem csupán a korábbi kapacitás korszerűsítése volt, hanem biztosítja a vevők részéről jelentkező nagyságrendileg nagyobb mennyiségi igénynek kiszolgálását is.

A Szeplast Zrt. 1994 óta végzi műanyagipari termékek gyártását. A cég héthektáros ipari területén rendelkezésre álló alapanyag és készáru raktárkapacitás meghaladja a kétezer tonnát.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a könyvelését euróban vezető cég a 2017-es 10 millió 989 ezer euró (3 milliárd 400 millió forint) után tavaly 10 millió 26 ezer eurós (3 milliárd 223 millió forintos) nettó árbevételt ért el, amelynek csaknem fele exportból származott. A vállalkozás tavalyi adózott eredménye 208 ezer euró (66 millió 899 ezer forint) volt.

Itt egy gyár, ami „egy ideje” már itt van Szegeden. Ha csak azt nézzük meg, amit maguk raktak ki a Facebook-oldalukra, akkor az alábbiakat olvashatjuk róluk:

„A Szeplast Zrt. tevékenységét, a műanyag kompaundgyártást 1994 óta folytatja.

Termékeink egyszerre biztosítják a ma elvárható korszerű megoldásokat, teljes harmóniában a környezetünkkel. Mindezt kiegészítjük a legnagyobb értékünkkel: a tapasztalatunkkal és odafigyelésünkkel.

Vállalkozásunk sikeresen működteti az integrált, az MSZ EN ISO 9001:2009 és MSZ EN ISO 14001:2005 szabványok követelményeinek megfelelő minőség- és környezetirányítási rendszerét.

1994: Megalakul a Szeplast
1998: Szeplast Ablakgyártás
2008: Szeplast Profilgyártás
2008: a termelőegység új, 5400 négyzetméteres üzemcsarnokba költözik.
2013: a vállalkozás tevékenysége leegyszerűsödik, kizárólag PVC granulátum és porkeverék gyártás, értékesítés.
2017: A Szeplast Zrt. tizenöt országban szolgálja ki magas színvonalon ügyfelei igényeit.”

Ők is fontos részei annak a szegedi iparnak, azoknak a szegedi cégeknek, amelyek a szegedi Fidesz és polgármesterjelöltjük, a milliárdos Nemesi Pál szerint valójában nincsenek. Pedig, a jelek szerint nagyon is vannak...

Nyitóképünket a cég Facebook-oldaláról vettük át.

Tovább olvasom