Újabb ázsiai csoda Katarban: Dél-Korea–Portugália 2–1 (1–1)

Hiba szerezte meg korán a vezetést a portugál válogatott, Dél-Korea még az első félidőben egyenlített, majd a ráadásban, a 91. percben a vezetést és így a győzelmet is megszerezte. Ezzel az eredménnyel az ázsiai csapat is továbbjutott, Portugália mögött a második helyen. Ghana és Uruguay pedig csomagolhat.
Vass Imre

2022. december 02. 18:43

Újabb ázsiai csoda Katarban: Dél-Korea–Portugália 2–1 (1–1)

A portugáloknak kevésbé volt fontos a mérkőzés, hisz biztos továbbjutók voltak, azonban Dél-Korea az életéért, pontosabban a 16 közé jutásét küzdött. Nekik a lét volt a tét. 

 

Jól kezdtek az ibériaiak, rögtön az 5. percben gól lőttek. Diogo Dalot passzolt középre és az érkező Ricardo Horta közelről a hálóba vágta a labdát. (0–1)

 

A gól nem törte le az ázsiaiakat, de igazán a portugálok sem erőltették a támadásokat. 

 

 

A 27. percben érkezett az egyenlítő találat. Egy szöglet után Cristiano Ronaldo hátéról pattant a labda Kim Jung Kvon elé, akik köszönte és nem hibázott. (1–1)

 

A második játékrész közepéig Portugália kézben tartotta az irányítást, a dél-koreaiak néhány távoli lövéssel jelentkeztek. Az utolsó húsz percre három új portugál játékos lépett pályára, Ronaldo volt az egyik, aki lement.

 

A dél-koreai csapat cserélt, és inkább a támadásra helyezték a hangsúlyt, hisz középpályás helyett csatár lépett pályára.

A hosszabbítás első percében érkezett a portugálok számára a hidegzuhany. Szon Hung Min a saját tizenhatosától indult, végig vágtatott a pályán majd három védő gyűrűjében a passzolt az érkező Hvang Hi Csan elé, aki igazítás nélkül, egyből a kapuba lőtte a labdát. (2–1)

 

 

Az utolsó pillanatokban kiharcolt győzelem továbbjutást ért Dél-Koreának: az ázsiai válogatott – több szerzett gólja révén – megelőzte az azonos pontszámmal végző Uruguayt, és a nyolcaddöntőben a G-csoport győztese ellen folytatja. A H-csoportot veresége ellenére megnyerő Portugália nyolcaddöntőbeli ellenfele szintén késő este válik ismertté – a G-csoport második helyezettje lesz az. 

 

Dél-Korea–Portugália 2–1 (1–1)

Al-Rajján, Education City Stadion. Vezette: Tello (argentin)

Dél-Korea: Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kvon Kjung Von (Szon Dzsun Ho, 81.), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Li Kang In (Hvang I Dzso, 81.), Li Dzse Szun (Hvang Hi Csan, 65.), Szon Hung Min – Cso Ku Szung (Cso Ju Min, 90+3.).

Szövetségi kapitány: Paulo Bento

Portugália: Diogo Costa – Diogo Dalot, António Silva, Pepe, Joao Cancelo – M. Nunes (Palinha, 65.), Rúben Neves (Rafael Leao, 65.), Vitinha (W. Carvalho, 81.) – Joao Mário (B. Silva, 82.), C. Ronaldo (A. Silva, 65.), Horta.

Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Gólszerző: Kim Jung Kvon (27.), Hvang Hi Csan (90+1.), ill. Horta (5.)

 

Vélemények

mutasd mind