Uj Péter is megszólalt Index-ügyben, és akkor már beleverte a csúfot Bodolaiba

Átverte az Index szerkesztőségét, alkalmatlan médiacég vezetésére, és biztos tudja, mi van a fideszes forgatókönyvben – ezt mondta Bodolai László indexes tevékenységéről Uj Péter, a hírportál korábbi főszerkesztője.

2020. július 31. 21:38

Uj Péter is megszólalt Index-ügyben, és akkor már beleverte a csúfot Bodolaiba

A Kötöttfogás tegnapi adásában beszélgetett az Indexről Uj Péter, az Index egyik alapító atyja, akit felháborít az hírportál igazgatótanácsi elnökének működése az ügyben. 

„Ha végre is kellett hajtania ezt a feladatot, megtehette volna úgy, hogy nem viselkedik ennyire aljasul. Annyira mérhetetlenül szemét dolog volt, amit művelt, amire semmiféle felkentsége nem volt. Ő a szerkesztőség függetlenségét reprezentálni volt hivatott abban a pozícióban, az juttatta csak ide, hogy megbízott benne a szerkesztőség és őket verte át nagyon mocskos módon. Majd elkezdte a karaktergyilkos hazudozásokat. Ez egész egyszerűen menthetetlen. Se szakmai, se egyéb alkalmassága nincs, hogy belőle egy médiacég vezetője legyen”

– fogalmazott Uj Péter.

A 444.hu-t megalapító főszerkesztő szerint az orbánizmus lesüt az Index-ügyről, mert nagyon gyorsan felépült az alternatív valóság, amit a kormánypártiak és a fideszesek hangoztatnak. Ugyanakkor szerinte csak meg kell nézni az elmúlt 10 évet a magyar médiában, „sok kétség nem lehet, hogy mi történt itt”.

Szakvéleménye szerint az látszik a megoldásnak, hogy nem origósítják el az Indexet, csupán részben kerülhet felügyelet alá az ország (egykor) legolvasottabb hírportálja.

Tevan már nincs ott

Péntek reggeli hír, hogy Tevan Imre, akit tíz éve küldtek el az Indextől, mégsem lesz újra főszerkesztő-helyettes, miután péntek hajnalban a Facebookon- közölte, inkább nem vállalja a felkérést. Tevan azt mondta, rövid ideig úgy látta, hogy visszahozható még valami abból az Indexből, amit ő ismert, és lehet még vállalható, független újságot csinálni, de egy napot eltöltött a szerkesztőségben, és most úgy látja, hogy mégsem lehet.

„Nem azért, mert kaptam a pofámra. Ezt tudtam előre, ez ilyenkor jár. (Sok támogatást is kaptam, köszönöm.) Hanem azért, mert rosszul mértem föl a helyzetet, ezért hibás döntést hoztam” – kezdte posztját Tevan. Azt ís írta, 

„[...] azzal nem foglalkoztam, a politikai beavatkozáson túl, hogy a három ember, tehát az igazgatóság tagjai képesek lesznek-e összehozni egy minimális csapatot, amely legalább elfogadható mindőségben át tudja venni a felmondott kollégáimtól a lapkészítést abban a rohamosan közeledő pillanatban, amikor ők végleg elmennek. Az »igazgatósági tag« hétfőn hívott föl, ma péntek van, azóta odáig jutottunk, hogy egyetlen embert, engem lehetett bejelenteni az új csapatból. -thy és -czy azóta se tudta eldönteni (legalábbis nekem ezt mondják) azt a viszonylag alapvető kérdést, hogy melyikük a főszerkesztő. Hogy kinek lennék a helyettese ugye.”

Ezt nézze meg! Az Index-akta:
Veszélyben érzi magát az Index szerkesztősége: átalakítanák a fejük felett az újságot, megszűnhet jelenlegi formájában az ország legfontosabb hírportálja
Félrevezették az Indexet a tulajdonos alapítvány egyik kurátora szerint
Nem csitul az Index-ügy: lemondott a vezérigazgató, és kiderült, a lap százmilliós összeggel tartozik egy NER-közeli cégnek
24.hu: már nem Dull Szabolcs az Index főszerkesztője
Index! Veletek vagyunk!
Tüntetést szervez a sajtószabadságért a Momentum az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt
Úgy tűnik, tényleg vége: több mint 80-an mondtak fel az Indexnél, köztük a főszerkesztő-helyettesek is
Tüntetés Budapesten az Indexért, a sajtószabadságért
Több ezer világító mobiltelefon a Budai Várban: a nem fideszes Magyarország tüntetett az Index ledarálása miatt – videókon a beszédek
24.hu tulajdonosa: az Index után mi következünk
Indexit: felmondásukat intézik a távozó indexesek a szerkesztőségben
Index: milliókat kínáltak a főszerkesztő hallgatásáért cserébe
Sinkovics Gábor: Banglades csókoltat
Lakner Zoltán: Így nyel el az Orbán-rendszer

Címlapon

mutasd mind