Új járda teszi hamarosan kényelmesebbé a marostőiek közlekedését

Megkezdődött Marostőn a Demeter és a Körösmező utcákat összekötő járdaszakasz építése. Eddig a két utcát nem kötötte össze járda, vagy kerülniük kellett az itt lakóknak, vagy egy sáros területen keresztül juthattak csak el a buszmegállóig és a közeli gyógyszertárig.
Rafai Gábor

2023. január 12. 14:41

Új járda teszi hamarosan
kényelmesebbé a marostőiek közlekedését

– Két évbe telt, mire sikerült neki fogni a nyolcvan méter hosszú járda építésének. Nehezítette a fejlesztést, hogy a terület nem teljes egészében az önkormányzaté, ezért meg kellett egyezni a másik tulajdonossal, az MVM Rt.-vel. Nemrégiben megszületett a megállapodás, egy öt méter széles részt megvásárolt az önkormányzat, ezen a területen készül el két hét alatt az új járda – mondta el a helyszínen Avramov András, a városrész önkormányzati képviselője. 

 

Eddig a Körösmező utcaiak csak nagy kerülővel, a Fő fasoron keresztül tudtak száraz lábbal eljutni a Demeter utcába, majd onnan a Fülemüle utcai buszmegállóhoz vagy a patikához. Rossz időben lehetetlen volt lerövidíteni az utat, mert egy nyolcvan méteres sáros, balesetveszélyes részen lehetett csak közvetlenül átkelni a két utca között. Ez a probléma szűnik meg, ha elkészül a járda.

 

– A fejlesztést ezzel nem tekintjük befejezettnek. Később szeretnénk a közvilágítást is kiépíteni ezen a részen, ezért már most lefektetjük a járda alá a kábelek elvezetéséhez szükséges csatornát – mondta Avramov András.

 

Ha az időjárás is úgy akarja, január végén vagy február elején már használhatják is az új járdát az itt lakók.