Új helyen, új arcát mutatja Szeged a turistáknak

Megnyílt a Széchenyi téren a város új turisztikai és idegenforgalmi irodája. A jövőben az eddigieknél is kulturáltabb körülmények fogadják a Szegedre látogatókat, ha informálódni szeretnének.

2018. június 29. 04:55

A szegediek által a csupa fém portálja miatt csak nikkel-háznak becézett Széchenyi téri egykori banképületbe költözött a Tourinform szegedi irodája.

Előző helyén, egy Dugonics téri udvari helyiségben tizenegy évet töltött el az iroda. Az alig száz négyzetméteres iroda együttest azonban az elmúlt években kinőtték és a nehezebben megközelíthető hely sem számított ideálisnak.

Mérföldkőnek nevezete Szeged turizmusának életében az új iroda megnyitását ma délelőtt Nagy Sándor alpolgármester.

– Az önkormányzat saját forrásaiból 45 millió forintot költött a korábbi banképület felújítására. Szükség is volt erre, mert Szeged turizmusa egyre dinamikusabban bővül. Tavaly a vendégéjszakák száma több mint tíz százalékkal növekedett, és az idei adatokat látva, állíthatjuk, erős év elé nézünk most is – mondta Nagy Sándor.

Korábban évi húszezren keresték fel a Dugonics téri irodát, ezután központi fekvése és a szolgáltatások bővülése miatt még több vendégre számítanak.

A százhatvan négyzetméteres irodát Szeged új arculati elemeinek felhasználásával alakították ki.

Kívülről eltűnt a fémportál, amit a belváros hangulatához jobban illeszkedő fa nyílászárókra cseréltek ki.

– A Szegedet és térséget bemutató többnyelvű információ füzetek mellett a városra emlékeztető ajándéktárgyakat is kínálunk – mondta Ács Szilvia, az iroda vezetője.

Az információs szolgáltatások mellett akár kerékpárt is kölcsönözhetünk, de idegenvezetésre és tematikus sétákra is invitálják időről-időre a város vendégeit.

Ugyancsak ide érdemes betérni, ha szegedi és országos kulturális- és sportrendezvényre szeretnénk jegyet váltani.

Az irodavezető szerint az új hely akár 30-40 százalékos forgalomnövekedést is hozhat, Szeged vonzereje ugyanis egyre nő.

Jelenleg Budapest és fürdővárosok után Szeged a turisták legkedveltebb célpontja. Tavaly több mint 411 ezer vendégéjszakát töltöttek el a városban.

– Nagyon megérezzük, hogy az idén sok hosszú hátvége van a naptárban. Elsősorban a belföldi turisták kedvelik ezeket. Ilyenkor sokan jönnek családostul a szabadtérire, a városnapi ünnepi programokra vagy a halászléfesztiválra.

Az iroda a nyári hónapokban meghosszabbított nyitva tartással, hétköznap 9-től este 6 óráig, szombaton pedig 9-től 13 óráig tart nyitva.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!