Új aszfaltszőnyeget kapott a Hosszú-Töltés út egy része

Napokon belül teljesen befejezik a Hosszú-Töltés út Sándorfalvi út felőli végén az aszfaltozást. A beruházás jelentős lakossági igényt elégít ki. A harmincöt milliós költséget az önkormányzat állja. A tervek szerint a következő években folytatódik az út további részeinek korszerűsítése.
Rafai Gábor

2022. március 28. 12:03

Új aszfaltszőnyeget
kapott a Hosszú-Töltés út egy része

Néhány éve megváltozott a beépíthetőségi százalék a kiskertekben, ezért sokan állandó lakosként kiköltöztek ide. Egyre fontosabbá vált ezen a városszéli területen is a korszerű infrastruktúra.

 

– A mostani útrekonstrukció egy több éves folyamat része, amelyben azt a célt tűztük ki, hogy a kiskertes övezetekben a gyűjtőutak aszfaltburkolatot kapjanak. Ilyen a Pihenő és Pitypang utca, amit már korábban sikerült leaszfaltozni, most pedig a Hosszú-Töltés út első szakászára is sort került – mondta el a helyszínen Szécsényi Rózsa, a városrész önkormányzati képviselője, aki elkísért Szabó Sándor országgyűlési képviselő is.

 

 

Kétszázkilenc méteren kapott új aszfaltszőnyeget az út, a töltés felőli oldalon szivárgót is beépítettek, valamint megfelelő profilt kaptak az árkok. 

 

– A beruházás 35 millió forintba került és saját forrásból finanszírozta az önkormányzat. A munkákat a Vízép Holding Kft. végezte. Március végére várhatóan teljesen befejeződik az útépítés, de pótmunkák miatt néhány napig még találkozhatnak munkásokkal az erre közlekedők – mondta Szécsényi Rózsa.