Új áruház a lakópark szívében: hetven új munkahelyet is teremtett a Cédrus Príma

Szeged harmadik, az ország százhuszonegyedik Príma Áruházát szerdán adták át ünnepélyesen a Cédrus Lakóparkban. A helyileg védett egykori épületben kialakított áruház hetven új munkahelyet teremtett Szegeden. A vásárlókat csütörtök reggeltől fogadják a komplexumban, ami cukrászdát, éttermet és a galérián egy fitnesz központot is magába foglal.
Rafai Gábor

2022. április 06. 12:12

Új áruház a lakópark szívében: hetven
új munkahelyet is teremtett a Cédrus Príma

– Ez nem egy egyszerű áruházavató. A Cédrus-projekt ennél sokkal több. Hatszáz új lakás is egy 21. századi, korszerű lakóparkban, ahol megvalósult egy geotermikus program, amelynek segítségével nemcsak a hatszáz új otthont, hanem a környező épületek egy részét is fűteni tudjuk az ezerötszáz méter mélyre fúrt geotermikus kutak segítségével, károsanyag kibocsájtás nélkül – mondta a lakóparkot építtető és üzemeltető Cédrusliget Kft. ügyvezető igazgatója, Lekeny Márk a megnyitón, aki a CBA üzletlánc ékkövének nevezte az új áruházat. 

 

Kis Attila, a Hanza-Kontakt Kft. ügyvezető igazgatója felelevenítette a lakópark és az áruház születésének történetét is. 2009-ig ezen a helyen a kereskedelmi cég legnagyobb, hat hektáros telephelye működött, ahol naponta több száz kamion is megfordult. A raktáraikat és a logisztikai részlegüket tizenhárom évvel ezelőtt kiköltöztették a város szélére, a hatalmas belvárosi telek sorsa azonban a csak évekkel később dőlt el. 2015 végén kezdődött el a lakópark építése.

 

– A régi épületeket egy kivételével elbontották, a földdel tettek egyenlővé mindent, majd két emelet mélyen azt is kitermelték mielőtt elindult volna az építkezés. Ezerötszáz nappal később, két hete pedig beköltözhetett az első lakó az épületegyüttesbe és most egy áruházat is avathatunk. A lakópark életre kelt – mondta Kis Attila.

 

 

Arról is beszélt, hogy ez az áruház Szegeden már a harmadik, a megyében pedig a negyedik Príma áruház. Külön érdekessége, hogy a város által helyileg védett 380 épület egyikében kapott helyet, amit az építésügyi szabályoknak megfelelően újítottak fel, megőrizve így a történelem és régmúlt emlékeit, értékeit.  Ez az első ilyen épületfelújítás Szegeden.

 

– Ma egy új városrész és egy új üzlet születését egyszerre ünnepelhetjük – mondta Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója, aki szerint a Príma áruházlánc már több mint egy évtizedes sikersztori Magyarországon. A legújabb szegedi áruházuk már a 121. az országban, a megyében pedig mind a négyet a Hanza-Kontakt Kft. üzemelteti.

 

– A járvány, a háború és az áremelkedések is ráirányították a figyelmet a lakossági ellátás biztonságára, aminek igyekszünk minél jobban megfelelni, emellett fontosnak tartjuk, hogy minél több hazai terméket forgalmazzuk, minél több magyar beszállítóval dolgozzunk.

 

Fodor Attilától megtudtuk, a 850 négyzetméteres áruházban az élelmiszerek és apróbb iparcikkek, vegyiáruk mellett, kényelmi termékeket és zöldség-gyümölcs árukat is kínálnak csütörtökön reggeltől. 

 

A Cédrus Príma pedig hetven új munkahelyet is teremtett a városban. A beruházók tervei szerint április második felében benépesül a lakópark. Egyszerre kétszáz új otthonba költözhetnek be lakók, a nyár végére pedig teljes lesz a létszám.

Címlapon

mutasd mind