Ugye senki sem lepődik meg? Jelentősen drágább lesz a püspök stadionja

Az eredeti szerződés szerint nettó 9,3 milliárdért építette volna a szegedi stadiont Orbán Viktor jó barátjának, Garancsi Istvánnak a cége, a Market Zrt. Azóta kétszer módosították a megállapodást, a létesítmény ára immár nettó 12,7 milliárd forint lesz.

2019. február 05. 22:57

Ugye senki sem lepődik meg? Jelentősen drágább lesz a püspök stadionja

A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2017-ben kötötte meg a szerződést a 8000 férőhelyes stadion építésére a Market Zrt.-vel. Abban nettó 9,3 milliárd forintért vállalta a cég a munkát. Ezt a szerződést azonban már két alkalommal is módosították, először 2018. szeptemberében, majd idén január 10-én. A változtatásoknak köszönhetően a végső ár először nettó 11,9 milliárd és végül már nettó 12,7 milliárd forint lett.

A költségek emelkedését az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint az okozta, hogy az építési területen átvezető 300 milliméteres nyomóvezeték ismeretlen okból többször is eltört és emiatt alkalmatlan lett a építésiterület a munkavégzésre

Azonban nemcsak a stadion ára emelkedett, hanem változott az átadási határidő is, a tervek szerint a kivitelezőnek 2019. július 16-án kell elkészülnie és augusztus 15-én veheti birtokba a megrendelő a létesítményt.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának összefoglalóját is!