Úgy tűnik ez lesz Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc luxusotthona

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc, pontosabban tulajdonukban lévő cég hivatalosan is megszerezte a Széchenyi-hegyen álló luxusvillát, amely valószínűleg az ország leggazdagabb párjának otthona.
Vass Imre

2022. június 21. 12:52

Úgy tűnik ez lesz Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc
luxusotthona

Az EKHO Belvedere Kft. megszerzésével Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc tulajdonába került az a XII. kerületi luxusvilla, amelyet a hírek szerint a párnak kezdtek el felújítani a Széchenyi-hegyen – tudta meg az rtl.hu.

 

A hatalmas, négy részből álló, Budapest egyik legdrágább részén fekvő panorámás ingatlan tavaly áprilisban még az EKHO Magántőkealap tulajdonában lévő Art-Com Kft.-é volt. Az EKHO Magántőkealapról a lap nem véletlenül fogalmazott kissé titokzatosan úgy, hogy Mészáros Lőrinchez „köthető”. Az EKHO Magántőkealap ugyanarra a budapesti, V. kerületi Váci utcai címre van bejegyezve, ahova több Mészáros-érdekeltség is. Az alap kezelője pedig a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

 

Májusban a 24.hu arról írt, hogy az eredetileg háromlakásos, úszómedencés házat átépítik és egybenyitják Várkonyiéknak, a házban pedig egy hatalmas páncélszekrényt is elhelyeztek. A 800 kilós trezort az udvaron felállított daruval emelték be az emeletre. Ekkor még mindig csak annyit lehetett tudni, hogy a villa egy Mészáros Lőrinchez köthető magántőkealap tulajdonában van. Tavaly nyáron aztán az Mfor.hu  szúrta ki, hogy a pár már nem csak a magánéletben működik együtt, közös üzletbe vágták a fejszéjüket. A Mészáros Lőrinchez „köthető” EKHO Magántőkealap július 27-én 50 millió forint indulótőkével megalapította a költői nevű EKHO Belvedere Kft.-t, amelynek főtevékenysége saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A cég már a XII. kerületi villával együtt került a pár tulajdonába. 

 

A menetrend tehát ez volt:

2020 végén az EKHO Magántőkealap tulajdonában lévő Art-Com Kft. megvette a villát.

2021. július 21-én az EKHO Magántőkealap megalapította az Ekho Belvedere Kft.-t.

Az EKHO Belvedere Kft. mindössze néhány hetesen, tavaly augusztusban (a földhivatali érkeztetés augusztus 12-i) megszerezte a svábhegyi villát az Art-Com Kft.-től.

Az EKHO Belvedere Kft.-nek – benne a luxusvillával – még ebben a hónapban új tulajdonosai lettek: Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea.