Úgy nevezik hazugnak Hadházy Ákost az MTVA közleményében, hogy közben elismerik, tényleg azt csinálják, amit a képviselő állít

Ismét hazudik Hadházy Ákos. Ez a címe annak a közleménynek, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) adott ki. Azonban abból inkább az derült ki, az országgyűlési képviselő által leírtak igazak.
Vass Imre

2022. november 01. 16:47

Úgy nevezik hazugnak Hadházy Ákost az MTVA közleményében,
hogy közben elismerik, tényleg azt csinálják, amit a képviselő állít

Az ügy előzménye, hogy Hadházy Ákos pénteken lesátorozott a közmédia épülete előtt és arra szólította fel az embereket, hogy november 4-én menjenek ki az MTVA székháza elé, és vegyék blokád alá az épületet. Szerinte két dolgot kell kikényszeríteni: a fizetett állami propaganda betiltását és az állami média visszavételét a köz számára.

 

Vasárnap egy Facebook bejegyzésében azt írta Hadházy, hogy az MTVA munkatársai reggeltől estig folyamatosan rögzítik minden lépését a közmédia óbudai központja előtt. A képviselő által közzétett videón az látszik, hogy a MTVA Skodája a felállított kamera mellett pöfög, a stáb tagjai a járó motornál melegednek az autóban. A később kiérkező stáb a poszt megjelenése után már nem indította be a motort, ezért le is merült az akkumulátora.

 

 

A hétfői közleményében az MTVA azt írta: „Sokadik alkalommal nem mond igazat Hadházy Ákos, amikor azt állítja, hogy reggeltől estig kamerázzák”. Szerintük a stáb mindössze „a képviselő hírérték szempontjából értékelhető performanszait, aktivitásait dokumentálja annak érdekében, hogy adott esetben a köztudottan olcsó politikai balhék gerjesztésében érdekelt képviselő valótlan állításait egyértelműen cáfolhassa”. 

 

Azaz, ezzel elismerték, hogy kamerázzák a képviselőt. 

 

Az MTVA a közleményében azt is leírta, hogy szerintük a televíziós újságíró szakma része, hogy a hiteles tájékoztatás érdekében egy-egy hosszabb esemény teljes ideje alatt a helyszínen tartózkodnak a stábok. 

 

Azaz ezzel, elismerték, hogy folyamatosan kamerázzák a képviselőt. 

 

Az ügyrél két közmondás is az eszünkbe jutott. Az egyik, hogy “A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát!” vagy a másik “Mindig az kiabál legjobban, akinek a háza ég!”

 

Címlapon

mutasd mind