Úgy emelt díjakat a DIGI negyven százalékkal, hogy nem emelt

Tavaly vásárolták meg NER vállalkozók a romániai tulajdonostól a céget, azóta negyven százalékkal emelték a díjakat.
Szlavkovits Rita

2023. február 18. 13:31

Úgy emelt díjakat a DIGI negyven százalékkal, hogy nem emelt

Egy vezetékes telefon, egy TV alapcsomag, és egy internet előfizetés tavaly januárban még 5999 forint volt a társaságnál, majd ahogy Mészáros Lőrincék átvették a 4IG Nyrt-n keresztül a szolgáltatót, azonnal felugrott a díj, akkor még csak ezer forinttal. Most januártól újabb díjemeléssel boldogították az ügyfeleket, de ezt legalább bejelentették, ekkor inflációkövető emelésről tájékoztatták a nyilvánosságot. Tavaly nyáron emeltek először, majd most januártól ismét, így lényegében

 

fél év alatt három ezer forinttal lett magasabb az előfizetés a korábban nyomott árairól ismert DIGI.

 

A 24.hu kapott levelet egy olvasótól, aki kicsit megrökönyödve olvasta a portál egy hónappal ezelőtti cikkét  a telekommunikációs cégek díjemeléseiről, ugyanis ebben a DIGI azt közölte, hogy 2016 óta nem emeltek díjakat. A laphoz több számla is eljutott, néhányat el is küldtek a DIGI-nek, ahonnan mindegyikre magyarázattal is szolgáltak, akit érdekel, itt elolvashatja a részleteket. A magyarázat lényege egyébként annyi, hogy egyetemlegesen, tehát minden díjra, és mindenkit érintően általános díjemelést nem hajtottak végre a cégnél 2016 óta. Azért ahogy elolvastuk a lapnak beküldött számlákat, aligha maradtak előfizetők díjemelés nélkül. 

 

A DIGI-t tavaly márciusban vette meg a 4IG Nyrt, amely jelenleg is tulajdonosa a szolgáltatónak az Antenna Hungárián keresztül. A tőzsdei cég legnagyobb részvényesei között van Jászai Gellért, aki Mészáros Lőrinc pakkjának megvásárlása után lett meghatározó részvényes a német hadiipari cég, a Rheinmetall mellett.