Nagy, sötét füstfelhőt látott a Bajai út felől kedd délután Szegeden? Még ne kezdjen csomagolni, nem tört ki a háború!

Megtudtuk a katasztrófavédelemtől, mi történt. Egyszerre három tüzet oltottak Szegeden.
Kovács M. Norbert

2022. július 19. 17:34

Nagy, sötét füstfelhőt látott a Bajai út felől kedd délután Szegeden? Még ne kezdjen csomagolni, nem tört ki a háború!

A Bajai út mellet egy nádas, bozótos terület kapott lángra kedden délután, ez okozott akkora füstöt, amit még a belvárosból is látni lehetett Szegeden. Mint a katasztrófavédelemtől megtudtuk, elképzelhető, hogy valamilyen szemét, esetleg gumi lehetett meggyulladt területen, emiatt volt annyira látványos, sötét és nagy a füst. Csatai Bálint a Szegeden láttam nevű Facebook-csoportba töltött fel légifotókat a tűzről.

Csatai Bálint képein jól látszik a Maty-ér melletti tűz

 

A tűzoltóknak egyébként egyszerre három szabadtéri tüzet is oltaniuk kellett Szegeden kedden délután: a Bajai út melletti eseten kívül a Lövölde utcában és a Szegedi Vadaspark mellett is felcsaptak a lángok. Ezen kívül kedden Tiszaszigetnél is kigyulladt egy tarlós terület.

 

„Az utóbbi időben több helyszínen is felfedezni véltek a tűzoltók olyan nyomokat, ami a szakemberek szerint szándékosságra vezethető vissza. Nagyon nem vagány dolog tűzgyújtási tilalom idején szabadtéri tüzeket gyújtani szórakozásból, eloltani sokkal nehezebb és egyébként vagányabb is”

 

– mondta Molnár Krisztina, a megyei katasztrófavédelem szóvivője, aki azt is elmondta, hogy akár hárommillió forint büntetést is kaphatnak a gyújtogatók, akiknek emellett még a szándékosan okozott kárt is meg kell fizetniük.

 

A szóvivő szerint azoknál az eseteknél, hol szándékosságot gyanítanak, minden esetben megteszik a feljelentést, és a rendőrséggel közösen igyekeznek megtalálni a gyújtogatókat.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind