Tüntetést szervez a sajtószabadságért a Momentum az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt

Pénteken este vonulnának a lap szerkesztőségétől Orbán Viktor irodája elé.

2020. július 23. 00:13

Tüntetést szervez a sajtószabadságért a Momentum az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt

„2020. július 24-én, pénteken az Index szerkesztősége elé hívjuk mindazokat, akik nem hallgatnak! Akik kiállnak a szabad sajtó és egy szabad ország mellett!”

írja a Facebookon a Momentum.

Az ellenzéki párt tervei szerint az összegyűlt tüntetők az Index szerkesztősége elől a Karmelita kolostorhoz vonulnak, itt van Orbán Viktor miniszterelnök irodája.

A Momentum Facebook-posztjában a többi között azt írják, hogy „Egy jogállamban nem történhet olyan, hogy »szervezeti átalakításokra« és »szinergiákra« hivatkozva egy kormányközeli tulajdonos egyik napról a másikra elküldi az ország legismertebb online hírportáljának a szerkesztőjét. Mindezt persze úgy, hogy közben mindenki tudja, hogy a céljuk kizárólag annyi, hogy elhallgattassanak mindenkit, aki nem ért egyet velük, aki megírja a valóságot.”

A teljes posztot itt található, benne a pénteki tüntetés facebookos eseményével:

Az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot szerdán rúgták ki, amire a lap szerkesztősége azonnal reagált, elfogadhatatlannak nevezve azt. Dull menesztése egy nagyjából egy hónapja kezdődött eseménysorozat újabb állomása, a korábbiakról itt írtunk bővebben.

A Szeged.hu, a Szeged Televízió és a Szegedi Tükör szerkesztőségei, munkatársai kiállnak az Index mellett, erről itt írtunk.

Címlapon

mutasd mind