Tüntetés volt Szegeden, tüzek a határban, jó az őszibarack termés – Szegedi Híradó 2022. július 27-én

Nézze online a Szeged Televízió szerda esti híradóját!
Vass Imre

2022. július 27. 19:00

Tüntetés volt Szegeden, tüzek a határban, jó az őszibarack termés – Szegedi Híradó 2022. július 27-én

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a Szegedi Híradóból:

 

  • Hétfőtől fizetős lesz a tram-train! Az eredetileg  áprilisig tartó próbaüzem a sok műszaki hiba miatt nyolc hónapra tolódott, augusztus elesejétől azonban a MÁV üzembe helyezi a járatot. A szegediek a helyi bérletekkel és jegyekkel vehetik majd igénybe a vasútvillamost, az ideérkező vidéki utasok pedig kedvezményes kombinált bérletekkel használhatják a szegedi tömegközlekedési járműveket.
  • Másfélszer annyi tűzeset van Szegeden és környékén, mint az elmúlt években – jelentette ki a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem. A hatalmas szárazság miatt sokkal több a tűz és gyorsabban is terjed. Évente négy-öt súlyos tűzeset szokott történni, most viszont szinte minden héten nagy erőkkel, több városból is ki kell vonulnia a tűzoltóknak.  Múlt héten Szegeden volt olyan nap is, ahol három helyszínen is égett egy nádas, bokros terület.
  • Még egy évig biztosan marad Juan Carlos Pastor a Pick Szeged vezetőedzője. A spanyol szakember és másodedzője, Marko Krivokapic 2024-ig meghosszabbították szerződésüket a kézilabda klubnál. A csapat jobbszélsője, Mario Sostaric és balszélsője, Sebastian Frimmel pedig 2025-ig írt alá.

 

Ez még nem minden, nézze meg a teljes adást!