Tüdőgyulladásban hunyt el Bálint gazda, akit Budapest is saját halottjának tekint

Özvegye nyilatkozott a 101 éves korában elhunyt férfi haláláról a Blikknek.

2020. június 23. 15:37

Tüdőgyulladásban hunyt el Bálint gazda, akit Budapest is saját halottjának tekint

Bálint György, közismertebb nevén Bálint gazda özvegye arról nyilatkozott a Blikknek, hogy férje a halála előtt a siófoki nyaralójukban lett rosszul, ahová a múlt héten utaztak, de amint odaértek, rosszul lett.

„Azonnal a helyi kórházba vittük, néhány nap után pedig másik intézménybe szállították. Reméltük, a héten már hazajöhet, a vitalizáló kezelés, a gyógyszerek segítenek, de sajnos nem így lett, tüdőgyulladást kapott. A család még el tudott búcsúzni tőle, majd csendesen elaludt”

– idézi a Blikk Récsey Antóniát, az özvegyet.

Hétfőn közleményt adott ki a Budapest XVI. kerületi önkormányzat, amiben arról írnak, hogy Bálint Györgyöt  saját halottjuknak tekintik. Bálint gazda az után lett a kerület díszpolgára, hogy első körben, még tavaly a fideszes többségű kerületi képviselő-testület leszavazta az országos hírű kertészmérnök és tévés személyiség díszpolgárrá választását, majd az új összetételű testület idén év elején választotta végül díszpolgárrá a férfit.

Idő közben a Főpolgármesteri Hivatal is közleményt adott ki, ami szerint a főváros is saját halottjának tekinti Bálinti Györgyöt, Budapest díszpolgárát.

(fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Tovább olvasom