Tudja, kicsoda Farkas Örs? Rogán Antal új szeme és füle

Helyettes államtitkári rangban felügyeli a nemzetbiztonsági szolgálatokat. 34 éves, nincs semmilyen tapasztalata és ha Karácsony Gergely cikizte a Fidesz propagandamédiája a nyelvtudásáért, akkor Farkas tízszeresen lehet, legalább.
Garai Szakács László

2022. október 04. 22:04

Tudja, kicsoda Farkas Örs? Rogán
Antal új szeme és füle

Már a kinevezése körül ködösítettek: június 11-én nevezte ki Orbán Viktor, de a Magyar Közlönyben megjelent rendelet nem tisztázta, Farkas Örs milyen területet felügyel majd. Farkas Kocsis Máté mellett cseperedett Józsefvárosban. 2020. február 5-én nevezték ki a Rogán-minisztérium alá rendelt Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének, miniszteri biztosi pozícióba. Semmilyen ismert tapasztalata nincs a területen, ahogy a rendvédelmi terepen eleve sem, a feladata pedig a szolgálatok és a miniszter közötti kapcsolatok fenntartása és ápolása lesz. Kinevezése a 444 szerint annak is szólhat, hogy lojális és bizalmi embernek számít, Rogán és Orbán pedig az eddigieknél közvetlenebb módon és inkább politikai szempontok szerint fogja felügyelni a szolgálatok tevékenységét.

 

Gazdasági szakmai középfokú német nyelvvizsgája van, angolul társalgási szinte beszél. Egy ilyen területre azért ez elég karcsúnak tűnik, sőt... De egyértelmű, hogy Rogán nem ezért akarta... Majd ő is tolmácsot kér, mint egykor a NAV elnökasszonya.

Címlapon

mutasd mind