Tudatlanok, ezért akarva akaratlanul butaságokat beszélnek. Mihálffy Bélának és Korponyai Ernőnek Rovó László rektorhoz kéne fordulniuk

Megpróbáljuk még egyszer elmagyarázni, kinek és mit kellene, kellett volna eddig is tennie az egészségügyben dolgozók lakhatása érdekében.
Garai Szakács László

2022. szeptember 08. 18:47

Tudatlanok,
ezért akarva akaratlanul butaságokat beszélnek. Mihálffy Bélának
és Korponyai Ernőnek Rovó László rektorhoz kéne fordulniuk

Mihálffy Béla és Korponyai Ernő újra tartott egy sajtótájékoztatót arról, hogy egy család nem maradhat az önkormányzati bérlakásukban, szerintük hajthatatlan az önkormányzat és az IKV is. Ezen jól felháborodtak, a Fidelitas szegedi önkormányzati képviselője egységnyi Botka Lászlózással is adott ennek további nyomatékot.

 

Az ügyről mi is írtunk korábban, csakhogy ahhoz a június 2-i cikkhez képest három fontos változás van a történetben:

  • Szeged közgyűlése módosította a lakásrendelet, ami július 15-étől hatályos,
  • erről a rendeletváltozásról július 27-én Botka László Szeged polgármestere írásban tájékoztatta a rektort és a kancellárt,
  • Fendler Judit másnap, július 28-án postafordultával válaszolt, gyakorlatilag megköszönte a polgármester levelét.

 

De azóta sem történt semmi.

 

A Szegedi Tudományegyetemnek kellene most lépnie, mégsem tettek semmit.

 

Lássuk ezt a levélváltást egy kicsit alaposabban!

Botka László polgármester levelében azt írt a Rovó Lászlónak és Fendler Juditnak, hogy a közgyűlés „éppen azért hozta meg az új lakásrendeletét, hogy a kormány felsőoktatással kapcsolatos átalakításából fakadó veszélyeket ki lehessen küszöbölni.

 

Új lakásrendeletünk gondoskodik arról, hogy a jövőben is kedvezményesen bérelhessenek otthont az immár magánalapítványi fenntartásba került egyetem dolgozói.”

 

A következő mondat lesz a leglényegesebb a Botka-levélben:

 

„A közgyűlés új rendeletének értelmében a város bármilyen szervvel megállapodhat abban, hogy bérlőkiválasztási jogot biztosít az általa felajánlott, helyreállított lakásra.”

 

És most lássuk, mit reagált erre a Szegedi Tudományegyetem!

 

Fendler Judit kancellár köszönte a polgármesteri tájékoztatást, és még ezt az egy mondatot írta le Botka Lászlónak:

 

„A levelében mérlegelni fogjuk és amennyiben élni kívánunk a felkínált bérlőkiválasztás lehetőségével külön levélben tájékoztatni fogjuk.”

 

Ez a mai napig nem történt meg. 

 

Miért fontos ez?

Azért, mert a korábbi szerződések lejártak, illetve a fenntartóváltás, valamint a lakásrendelet módosítása miatt is lépnie kellene Rovó Lászlóéknak a bérlakások szerződései, bérleti díjai miatt.

 

De még mindig nem csináltak semmit.

 

Rovó László és Fendler Judit a saját dolgozóikat hozzák nehéz helyzetbe és közben próbálják ezt az önkormányzatra, Botka Lászlóra kenni ezt az egészet.

 

És még valami: a fentebb említett sajtótájékoztatón elhangzott az is, a kétgyerekes család, eddig szociális alapon bérelte a lakást, de hajlandóak lennének piaci alapú bérleti díjat is fizetni. Információink szerint a család az anyagi helyzete miatt nem is lenne jogosult arra, hogy szociális alapú bérleti díjat fizessen.

Címlapon

mutasd mind