Trump szerint Amerikának a déli határain ugyan úgy kellene eljárni, mint most Oroszországnak

A volt amerikai elnök egy rádióban beszélt az ukrán-orosz konfliktusról. A beszélgetés közben többször is dicsérte Putyint. Azt is hozzátette, ha ő lenne még az elnök, akkor ilyen helyzet nem forduhatott volna elő.
Vass Imre

2022. február 23. 09:29

Trump szerint Amerikának a déli határain ugyan úgy kellene
eljárni, mint most Oroszországnak

„Független állam!” „Milyen okos!” „Zseniális!” „És odamegy békefenntartóként...” „Ezt kéne csinálnunk nekünk is a déli határon...” „Ennyi tankot még soha nem láttam...” „Ez a csávó nagyon érti...” „Ismerem jól, nagyon jól” – lelkendezett Trump az interjúban.

 

Azt is hozzátette, a csalással hatalomra került Biden nem tud mit kezdeni a kialakult helyzettel. Szerinte ez nem fordulhatott volna elő, ha ő marad az elnök.

 

Közben a hivatalos amerikai álláspont szerint Oroszországnak diplomáciai úton kell rendeznie a konfliktust. Az amerikai külügyminiszter Antony Blinken azt is bejelentett, hogy lemondja a csütörtökre Genfbe tervezett külügyminiszteri találkozót, amelynek jelenleg nincs értelme, mivel megindult az orosz invázió.

 

A konfliktus békés rendezésének talán az utolsó esélye az volt, ha a nagyhatalmak vezetői, vagyis Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkoznak a hétvégén, de jelen állás szerint az amerikai vezetés szerint egyelőre a Biden–Putyin-találkozó sem opció.

 

444/Telex

Címlapon

mutasd mind