Továbbra sincs megtakarítása Orbán Viktornak

Ismét felkerültek a parlament honlapjára az ebben a formában teljesen felesleges képviselői vagyonnyilatkozatok.
Kékes Viktória

2022. június 02. 07:18

Továbbra sincs megtakarítása Orbán Viktornak

A május 2-i eskütétel után, 30 nap állt az országgyűlési képviselők rendelkezésére, hogy leadják friss vagyonnyilatkozataikat. (Arról, hogy a jelenlegi rendszernek miért nincs semmi értelme, például itt írtunk.)

 

Sok meglepetésre ezúttal sem kell számítani. Már megszokhattuk, hogy Orbán Viktornak semmiféle megtakarítása nincs – feltehetőleg ez így lesz, míg világ a világ. A miniszterelnök felcsúti háza és XII. kerületi lakása változatlanul megvan, igaz utóbbinak továbbra is csak felerészben ő a tulajdonosa. 

 

Más vagyona Magyarország miniszterelnökének nincs. 

 

Bezzeg a kormányba most visszatérő Lázár János tovább bővítette már eddig is impozáns földvagyonát. A Budapest fejlesztéséért is felelős építésügyi miniszter 2021-ben 35 hektár szántót vásárolt Hódmezővásárhelyen. 

 

Lázár ingatlanvagyonának nagyságát jól szemlélteti, hogy az erre a célra kijelölt 4 oldal helyett, neki 36 oldalra volt szüksége ahhoz, hogy minden ingatlant fel tudjon tüntetni. 

 

Szabó Sándor egy 118 négyzetméteres szegedi lakóház és egy 2017-es Ford Mondeo tulajdonosa. Az ellenzéki képviselőnek ezen felül részvényei és nyugdíjbiztosítása van. A szegedi képviselőnek tartozása nincs.

 

Mihálffy Béla egy 6104 négyzetméteres tanya felerészbeni tulajdonosa, amelyen egy 110 négyzetméteres lakóház és egy 180 négyzetméteres gazdasági épület áll. A fideszes képviselőnek egy 2017-es Suzuki Swiftje van, más vagyonelemet nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában.

 

Farkas Sándornak Szentesen van nagyobb ingatlanvagyona (családi ház, beépítetlen területek), ezeknek felerészben tulajdonosa. Ezen felül Fábiánsebestyénen van egy 51 hektáros szántója. A fideszes képviselőnek kocsija nincs, viszont van egy motorcsónakja, és csaknem 38 millió forinttal tartozik a banknak.