Tovább szárnyal Nemesi Pál üzlete: a cége építheti a szegedi gyerekklinika új szárnyát

Újabb közbeszerzést nyert el a korábbi területi fejlesztési kormánybiztos, és ismét a Szegedi Tudományegyetemen építkezhet uniós pénzből.
Szeged.hu

2022. szeptember 02. 20:50

Tovább szárnyal Nemesi Pál üzlete: a cége építheti a szegedi gyerekklinika új szárnyát

Nagyot megy Nemesi Pál cége, a Ferroép: ezúttal egy közel nettó 4,3 milliárd forint értékű, azaz bruttó 5,4 milliárdos beruházást nyert el Szegeden a milliárdos nagyvállalkozó, aki a Fidesz polgármesterjelölje volt 2019-ben – szúrta ki a Napi.hu. Ezért a pénzért kell megépítenie a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjában működő Gyermekgyógyászati Klinika új szárnyát, ahol a sürgősségi és traumatológiai ellátás működik majd.

 

A beruházás során nettó 4175 négyzetméteres területet építenek majd be. Készül új mentőbejárat, három műtőből álló műtőblokk és 16 ágyas intenzív osztály is – derül ki a uniós közbeszerzési értesítőből. Az építkezést az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból fedezik.

 

Nemesi az elmúlt években sorra nyeri a közbeszerzéseket a Szegedi Tudományegyetemhez és az államhoz kapcsolódó beruházásoknál, Szegeden és az ország más területein.
 

 

A Nemesi Pálhoz kötődő cégek Nemesi polgármester-jelölti indulása, azaz 2019 előtt 10 év alatt nyertek 23,2 milliárd forintnyi közbeszerzést, a 2020-as kormánybiztosi kinevezése után felgyorsult ütemben húzták be az állami tendereket. Az Átlátszó gyűjtése szerint 17 tenderen indultak, több mint 30 milliárd forint értékben. AFerroép Zrt. összesen 12,3 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el Nemesi másfél éves kormánybiztosi tevékenysége alatt. 

 

A módszer ellen több ellenzéki politikus is felszólalt, ugyanis szerintük nincs rendben, hogy egy fejlesztésért felelős kormánymegbízott az érdekeltségeibe tartozó cégeken keresztül közpénzes beruházásokon nyer közbeszerzést.

Címlapon

mutasd mind