Totyik Tamás a Témában: Két éve várják a pedagógusok a harminc százalékos béremelést!

A gyakorlatban korábban sem volt sok esélye egy covidos pedagógusnak a száz százalékos táppénzre, hiába ígérte meg ezt Kásler Miklós, most már viszont teljes esélytelen a helyzet. Közben sztrájkbizottságot alakított a két nagy pedagógus-szakszervezet többek között azonnali béremelést követelnek. Totyik Tamással, a PSZ alelnökével beszélgetett a Témában Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója.

2021. október 08. 09:01

Totyik Tamás a Témában: Két éve várják a pedagógusok a harminc százalékos béremelést!

Már 2019-ben megígérték a pedagógusoknak, hogy harminc százalékkal emelik a fizetésüket. Ez azóta nem történt meg és azóta még kevesebbet ér a bérük, miközben sokkal többet kell dolgozniuk. A szakszervezetek keresik folyamatosan a kormányt, hogy egyeztessenek, de rendre azt a választ kapják, „nem aktuális a kérdés”...

Ezért is döntöttek a sztrájkbizottság megalakításáról, mert így kötelező a kabinetnek szóba állni a pedagógusokkal.

– Öt napja van Orbán Viktornak arra, hogy kijelölje a tárgyalópartnert. Az már a tárgyalópartneren múlik, meddig húzza az időt, milyen ajánlattal áll elő a kormány nevében – mondta Totyik Tamás, aki azt is mondta, nem lehet mást tenni, mint sztrájkolni. – Hiába mutattuk meg, milyen kifeszített helyzetben vagyunk. Nem hagytak mást eszközt, nem voltak hajlandóak a tárgyalóasztalhoz sem leülni.

Totyik Tamás arról is beszélt, nagyon hamar nagyon komoly működési problémák lesznek a közoktatásban, ha nem változik a helyzet. A szakszervezeti alelnök szerint a kormánynak egyáltalán nem prioritás a közoktatás.

Nézzék meg (újra) a beszélgetést!