Tóth Károly önkormányzati képviselő bízik a választók bölcsességében

Délelőtt feleségével szavazott a Dózsa György Általános iskolában Tóth Károly önkormányzati képviselő, aki magas részvétel mellett  az ellenzéki összefogás két szegedi jelöltjének győzelmét várja.
Rafai Gábor

2022. április 03. 14:58

Tóth Károly
önkormányzati képviselő bízik a választók bölcsességében

– Mire számít?

 

– Arra, hogy magas lesz a részvétel, mert nagyon fontos, hogy az új kormány nagy legitimitással bírjon.  Abban bízom, hogy hetvenöt százalék fölött lesz a részvételi arány, és abban is, hogy a szegediek az eddigi eredmények alapján ismét bizalmat szavaznak Szabó Sándornak, a másik körzetben pedig Mihálik Edvinnek, az Összefogás Magyarországért jelöltjeinek.

 

– Hogyan látja, mi alapján döntenek az emberek?

 

– Nagyon szerencsés volna, ha nem a húsz-egy arányú médiafölény alapján döntenének. Azt hiszem, hogy erkölcsi szempontból alulmúlhatatlannak hitt korábbi választásokat mégis sikerült hajazni. Most éjjel nappal hazugságok ömlenek a köztelevíziónak csúfolt M1 és TV2 csatornán, most már az összes kereskedelmi rádióban és a megyei lapokban is. Ennek ellenére én bízom az emberek bölcsességében. Szegeden ez már megmutatkozott számos alkalommal. 2019-ben, az önkormányzati választásokon is a baloldalnak kedvező módon tévedtek a közvéleménykutatók. Abban bízom, hogy a rengeteg hazugság, manipuláció és megfélemlítés ellenére most is így lesz és győz a választók bölcsessége és felelősségérzete. Szegeden feltétlenül bízom ebben, de reményeim szerint az egész országban így fog történni.