Torlódik a forgalom a megyei határátkelőknél

A kilépő oldalon Röszkénél a leghosszabb a várakozás, jelenleg kb. három óra.
Kovács M. Norbert

2022. június 25. 14:47

Torlódik a forgalom a megyei határátkelőknél

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyek kilépő oldalán szombaton délután, közölte a rendőrség.

 

Az autópályán és a közúti határátkelőhelyen Röszkénél Szerbiába tartóknak három órát kell várniuk a határátlépésre. Az ásotthalmi közúti határátkelőhely kilépő oldalán egyórás a várakozás. A gyorsabb határátlépés érdekében az utazók választhatják a tiszaszigeti vagy a kübekházi határátkelőhelyet, melyek 7 és 19 óra között működnek.

 

Szintén élénk a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A Romániából személyautóval érkezőknek és az odatartóknak egyaránt két órát kell várakozniuk. A nagylaki közúti átkelőnél mindkét irányban egyórás a várakozás. Az utazók itt az egész nap működő kiszombori átkelőt választhatják.

 

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével lehet tájékozódni.