Tömegverekedés miatt leállították a székesfehérvári Fezen fesztivál programjait

Vasárnap hajnalban volt a balhé, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint még tart a körülmények tisztázása, az eset után a szervezők leállították a rendezvényt.

2021. május 06. 15:21

Először az Index írt arról, hogy több mint tíz ember verekedett össze szombatról vasárnapra virradóra a székesfehérvári Fezen fesztiválon. A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint vasárnap hajnali 3 órakor érkezett bejelentés arról, hogy a Takarodó úton megrendezett zenei fesztiválon többen összeverekedtek.

A rendőrök többeket igazoltattak, köztük egy 31 éves székesfehérvári férfit, aki a szóváltás során késsel fenyegetőzött. Vele szemben garázdaság megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A rendőrség tájékoztatása szerint a körülmények tisztázásáért jelenleg is tart az adatgyűjtés, valamint a tanúk felkutatása és kihallgatása. 

A Fezen fesztivál szervezői a Facebookon azt közölték: körülbelül 15-20 „viselkedni nem tudó látogató” összeverekedett a fesztivál területén vasárnap a hajnali órákban. Információik szerint komolyabb sérülés nem történt, de a rendőrséggel közösen úgy döntöttek, leállítják a rendezvényt a közönség „maradéktalan biztonsága érdekében”.

A szervezők további tájékoztatást a rendőrségi jegyzőkönyvek tartalmának ismeretében ígértek.

Tovább olvasom