TÖKéletes Szent István téri programok a hétvégére: 125 dísztök várja, hogy széppé faragják a szegediek

Szombaton és vasárnap egy jó hangulatú családi kikapcsolódás vár mindenkit: lesz tökfaragás, kézműves vásár és kinyit a víztorony is.
Garai Szakács László

2022. október 25. 17:05

TÖKéletes Szent István téri
programok a hétvégére: 125 dísztök várja, hogy széppé
faragják a szegediek

– Közel nyolcvan kereskedő kínálja majd a portékáit a hétvégén a Szent István téri víztorony körül. A kézművesek egyedi termékei mellett a kistermelők háztáji finomságaival is találkozhatnak a kilátogatók, sőt még bort is lehet kóstolni – mondta Rácz Attila, a programot szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője.

 

A szombati nap legjobban várt programja a tökfaragás, ahol Doktor Zoltán ételszobrász, olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes mestercukrász vezetésével készítheti el mindenki a saját, egyedi töklámpását. A 10 órakor kezdődő vidám foglalkozáson 125 dísztök várja majd, a kreatív átalakulást. A nap végén a legszebb alkotásokat díjazzák, a műveket a nap végéig meg is lehet majd tekinteni. Lesznek egyéb programok is, a gyerekek építhetnek óriás építőkockával, körhintázhatnak, vagy pónilóra ülhetnek.

 

Mindkét nap lehetőség lesz egy kis lépcsőzésre: 11 és 16 óra között nyitva tart a víztorony, ahova ezen a hétvégén 500 forintos kedvezményes árú belépőt válthatnak az érdeklődők.

 

A színpadon szombaton délelőtt a Kövér Béla Bábszínház műsorát láthatják a gyerekek, vasárnap délelőtt a Grimm-Busz Színház, majd délután Pasenkó Bohóc szórakoztatja majd a legkisebbeket.