Több mint négymillió forint „kultúrpénzre” pályázhatnak Szegeden civil szervezetek és alapítványok

Az önkormányzat erre az évre szánt 13 millió forintos kulturális keretéből fennmaradt négy és fél millió forint, most erre pályázhatnak a civil szervezetek és alapítványok. Meghirdették az oktatási támogatási keretet is, amely az idén 9 millió 600 ezer forint.

2021. szeptember 22. 20:01

Több mint négymillió forint „kultúrpénzre” pályázhatnak Szegeden civil szervezetek és alapítványok

Július elején döntött a közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottsága az idei kulturális keret elosztásáról.

A keret előirányzata 13 millió forint volt, a pályázati kiírás szerint az adható támogatás alsó határa 50 ezer, a felső 400 ezer forint lehetett.

A megadott határidőig összesen 32 szervezet pályázott közel 9 millió forintra.

A pályázatok között egy érvénytelen is akadt, így végül az első körben 31 szervezet, egyesület kapott támogatást. A bizottság összesen 8 millió 800 ezer forinttal támogatta a szegedi kulturális programok megszervezését.

A fennmaradó összegre – amely közel 4 és fél millió forint – most újabb pályázatot ír ki a bizottság. A szegedi szervezetek, alapítványok olyan programok ötleteivel pályázhatnak, amelyeket idén október 1. és jövő május 31. között szeretnének megvalósítani.

A részletes pályázati kiírást a Szegedi Tükörben teszik közzé, a beadási határidő a megjelenéstől számított tizennégy nap.

Idén is meghirdeti a hagyományos oktatási keretet az önkormányzat. A bizottság szerdai döntése értelmében ennek összege 9 millió 600 ezer forint.

A pályázat két részből áll.

Az „A” típusúra a Szegeden működő nevelési-oktatási intézmények pályázhatnak, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulóikkal, azok térítésmentes részvételének biztosítására a város kulturális és közintézményiben.

A „B” típusúra szegedi székhelyű, adószámmal rendelkező civil szerveztek, kulturális, közművelődési intézmények és gazdasági társaságok, valamint egyes célokra szegedi állandó lakhellyel rendelkező nappali tagozatos diákok, egyetemi hallgatók pályázhatnak.

Pályázni kizárólag a város honlapjáról letölthető adatlapon lehet, ahol a teljes pályázati dokumentáció mellett megtalálható a részletes pályázati kiírás és a koncepció is.

Beadási határidő az „A” típusú pályázatra október 9., a„B” típusú esetén a tanévben folyamatosan lehet pályázni.

rag