Több mint kétezer sándorfalvi szerint is csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez

Egyszerre kapta meg Hadházy Ákos a kisváros lakóinak aláírásait Szegeden.

2018. november 09. 02:27

Több mint kétezer sándorfalvi szerint is csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez

A szervezők szerint jól halad a Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő által indított aláírásgyűjtés, aminek az a célja, hogy az emberek kinyilvánítsák akaratukat: Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A politikusnak csütörtökön Szegeden egy sándorfalvi aktivista több, mint kétezer aláírást adott át. Hadházy bízik benne, hogy a korrupciós ügyek eltusolásainak hatására egyre többen állhatnak a kezdeményezés mellé.

Darázs Sándor összesen 2047 aláírással érkezett Szegedre, hogy átadja azokat Hadházy Ákosnak. Állítása szerint nem volt nehéz dolga, az alig nyolcezer fős kisvárosban gyorsan összegyűltek a kézjegyek. Az emberek tudják, miért fontos ez a kezdeményezés.

„Látják, hogy milyen lopások történnek az országban és látják azt is, hogy el vannak mismásolva a cselekmények, nincsenek megfelelő módon kivizsgálva. Sándorfalván is voltak olyan korrupciógyanús események, amelyek hát lehet, hogy úgy fognak majd végződni, mint az Elios-ügy, hogy nem történt bűncselekmény” – mondta Darázs a Szeged Televíziónak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a minap jelentette be, hogy bűncselekmény hiányában megszüntetik a nyomozást az Elios, a miniszterelnök vejének egykori cége ügyében. Hadházy szerint egyrészt fájó, hogy nem derülhet fény a korrupciós ügyre, másrészt viszont ez ráébresztheti az embereket arra, hogy szükség van az elfogulatlan, Fidesztől független Európai Ügyészségre.

„Ha már lenne Európai Ügyészség, akkor a miniszterelnök veje, és akár sok polgármester, többek között Lázár János is vagy előzetes vagy már teljes letartóztatásban lenne, börtönben lenne. Ezek a tények annyira világosak, annyira egyértelműek, hogy azzal, hogy lezárta a magyar rendőrség ezt a nyomozást, egészen egyértelműen emberek milliói számára alátámasztja, hogy alá kell írni ezt az aláírásgyűjtő ívet.” – nyilatkozta Hadházy Ákos.

A politikus szerint a legutolsó, október végi adataik szerint már több mint kétszázezer aláírást gyűjtöttek össze, Szegedről és a környékéről is majdnem tízezret juttattak el hozzájuk a gyűjtésben segítők.

Még szeptember végén egyébként Botka László polgármester is írta alá a kezdeményezést, amihez online is lehet csatlakozni az europaiugyeszseget.hu oldalon.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is.