Több mint 400 millió forintos eredményre számít idén a Szegedi Vízmű

Nyereséggel zárhatja 2022-t a szolgáltató, a villamosenergia-felhasználásukat három év alatt több mint a felével csökkentik.
Garai Szakács László

2022. augusztus 18. 15:27

Több
mint 400 millió forintos eredményre számít idén a Szegedi Vízmű

Többször több helyen megjelent, a vízművek államosítására készül a Fidesz: a rezsicsökkentés csökkentésével ugyanis ezeknek a cégeknek is jelentősen megnőnek az áram- és gázszámláik.

 

Mi a helyzet a Szegedi Vízműnél?

Ez:

  • a vízszolgáltató 400–450 millió forintos eredménnyel fogja zárni az idei évet.
  • A Szegedi Vízmű az önkormányzatnak 1 milliárd 600 millió forintos éves bérleti díjat fizet a víziközműeszközök használatért.
  • A társaság a vásárolt villamos energia mennyiségét a 2019-es 9 millió kilowattóráról 4 millió kilowattórára csökkenti az idei évre. Ezt a megtakarítást a városi szennyvíztisztító telepen a biogáz-előállítás fokozásával, új gázmotor telepítésével és az ezzel előállított villamosenergia-mennyiség növelésével, valamint a társaság összes nagy energiaigényű berendezéseinek – légfúvók, szivattyúk – cseréjével érte el.

 

A Szegedi Szennyvíztisztító Telepen előállított villamos energia száz százalékban fedezi a tisztítótelep működését. A Szegedi Vízmű teljes villamosenergia-felhasználásának közel fele megújuló energiából származik. Hogy a vásárolt villamos energia mennyiségét tovább csökkentse, a Szegedi Vízmű napelem-beruházásokat indít.

 

És ami a legfontosabb: a Szegedi Vízmű 2023-ra sem tervez veszteséget.