Több mint 350 millió (!!!) fát ültettek el egyetlen nap alatt Etiópiában

Először úgy volt, hogy csak 220 milliót ültettek, aztán később kiderült, hogy 12 óra alatt ennél valójában még sokkal többet, szinte felfoghatatlan mennyiséget ilyen rövid idő alatt.

2019. július 29. 23:02

Több mint 350 millió (!!!) fát ültettek el egyetlen nap alatt Etiópiában

A BBC News korábban azt közölte az etiópiai faültetési akcióról, hogy több mint 200 millió fát ültettek egy nap alatt, de az egyik miniszter már 220 millióról beszélt, aztán pár órával később a BBC frissített:

350 millió fát ültettek egyetlen nap alatt, hétfőn az afrikai országban.

Hacsak nem valami médiahackről van szó (ennyire hihetetlen számnál már megfordult a fejünkben), akkor ez magasan világrekord, a korábbi rekord meg sem közelítette ezt a számot.

Korábban írtuk:

A hétfői faültetéssel a szárazság sújtotta kelet-afrikai ország ellensúlyozni akarja az erdők kivágásának hatásait és a klímaváltozást – adta hírül a BBC News.

Az Abiy Ahmed kormányfő vezette projekt megvalósításának idejére számos közintézményt és iskolát bezártak, hogy minél többen részt vehessenek a faültetési programban.

Az ENSZ adatai szerint a 20. században Etiópia területének 35 százalékát borították erők, ez azonban négy százalékra zsugorodott a 2000-es évekre. A faültetést az országban mintegy ezer helyszínen végezték. Illetékesek számolták, hogy hány facsemetét ültetnek el.

Abiy Ahmed miniszterelnök személyesen is részt vett a faültetésben. (Fotó: bbc.com)

Getahun Mekuria innovációs és technológiai miniszter hétfői Twitter-üzenete szerint több mint 220 millió fát ültettek. A kormányzati program célja négymilliárd fa ültetése az év végéig.

Illetékesek szerint a több mint kétszázmillió fa elültetése világrekord. A Guinness rekordok könyvében India tartja az egyetlen nap alatt elültetett fák rekordját több mint 50 millió fával, amelyet 800 ezer önkéntes ültetett el 2016-ban a dél-ázsiai országban.

Az etióp program bírálói szerint Abiy miniszterelnök a zöldítési kampányt arra használja fel, hogy elvonja a közvélemény figyelmét a kormány előtt álló kihívásokról, köztük az etnikai konfliktusokról, amik mintegy 2,4 millió embert kényszerítettek otthonaik elhagyására – olvasható a BBC hírportálján.

(Nyitókép: bbc.com)