Több mint 13 ezren menekültek a háború elől Ukrajnából hozzánk szombaton

Háborús migránsmatek vasárnap.
Kovács M. Norbert

2022. július 10. 10:05

Több mint 13 ezren menekültek a háború elől Ukrajnából hozzánk szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 6768 ember lépett be szombaton Magyarországra, a román-magyar határon belépők közül pedig 6380-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap.

 

A beléptetettek közül a rendőrség 372 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 79 ember, köztük 33 gyerek érkezett szombaton az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre, írja az ORFK.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival, áll a közleményben.

 

(Nyitóképünk illusztráció.)

Vélemények

mutasd mind