Tízmillió forint az utánpótlás támogatására – pályázati lehetőséget kínál az önkormányzat

Az elkövetkező hetekben nyújthatják be pályázataikat utánpótlásuk támogatására a szegedi sportegyesületek. Az erről szóló előterjesztésre szerdán bólintott rá az illetékes önkormányzati szakbizottság.
Bod Péter

2022. június 01. 15:22

Tízmillió forint az utánpótlás támogatására – pályázati lehetőséget kínál az önkormányzat

Érdemes elolvasni pályázat adatlapját, mert kiderül belőle, hogy a látványsportok (kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, jégkorong, röplabda) mellett alapítványok, politikai jellegű szervezetek és magánszemélyek sem pályázhatnak.

 

Mint a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülésére készült előterjesztésből kiderült, 10 millió forint áll e pályázat révén a helyi sportszervezetek utánpótlásának önkormányzati támogatásra.

 

Az erről szóló felhívás jövő hét végén jelenik meg a Szegedi Tükörben, és a megjelenéstől számított két hét áll rendelkezésre a pályázatok benyújtására. Fontos tudnivaló, hogy a pályázatot kizárólag az önkormányzat erre a célra megalkotott adatlapján lehet benyújtani.

 

A másik fontosnak tűnő napirendi pont a szegedi rendezvények önkormányzati támogatásáról szólt. Az ilyen célra felosztható éves keretösszeg 10 millió forint, amelyre eddig közel tízen nyújtottak be írásos anyagot. Az előterjesztésben szereplő összesítés szerint eddig hozzávetőlegesen 5,5 millió forint támogatási igény futott be az önkormányzathoz.

 

Mivel ebben az esetben kérelmekről van szó, nincs külön határidő. A támogatási igényeket a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságnak lehet folyamatosan benyújtani.